Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jsme úspěšní a přesto nespokojení

6. 08. 2010 | Vaše příběhy

Život, osud a Bůh je nevyzpytatelný. Podle toho, čemu věříte. Jsou naše cesty ovlivňovány odněkud z oblak? Ukazují nám hvězdy naši budoucnost? Je vše v našem životě už jednou dané? Myslím si, že ano… A jak říkal můj dědeček: ,,Až ta svíčka dohoří…“


Žijeme v hrozném tempu, ve světě, ve kterém nemáme čas na sebe – ne tak na ostatní. Ve světe, kde každý utíká pouze za hromadou peněz a za tím pomyslným hrncem se zlatem na konci duhy. Došel tam už někdo z vás? Řeknu vám, já ano. A věřte mi nebo ne, na konci duhy tedy žádný zlatý poklad nebyl.


rodinaMáme práci, peníze, ti šťastnější rodinu a velký dům. Že jsme konečně šťastní? Naoko možná - jsme šťastní pro naše okolí. Pro osoby, které nás tiše pozorují a závidí. Ve skutečnosti však nic neví o našich bolestech, strastech a trápeních. Neví nic o tom, že i když máme všechno, něco nám chybí. To „něco“ je u každého jedince jiné. Někde to může být porozumění, někde láska. Možná u někoho potřeba uznání, pochvala. A pak si uvědomíme jedno. I když máme všechno, nemáme vlastně nic.


Kariéru jsme si pracně vydřeli a ztratili půl života, nechali jsme do sebe kopat, abychom mohli časem kopat do ostatních. Máme peníze, které však stejně nestačí pokrýt ani základní potřeby. A rodina? Děti na nás zanevřely, manžel utíká za tou blondýnkou od vedle a my – navenek věčně usměvavé dámy v nejlepších letech (jak o nás sousedé často říkají) - si připadáme tak nějak samotné, prázdné, bez života.


Pokouší se o nás první infarkt – po návratu z chaty objevíme vykradený dům nebo auto. S bolestmi na prsou nás odvezou do nejbližší nemocnice. Po nemocniční „regeneraci“ se vracíme do zaběhnutého stereotypu. Zjišťujeme, že se nám začíná život hroutit jako domeček z karet. To, na co jsme se vždy těšili je pryč.


stariDěti mají své rodiny, sem tam nám přivezou vnoučata na hlídání, muž – do kterého jsme se zamilovaly před půl stoletím - už vypadá taky notně jinak a my samotné se v zrcadle po ránu nemůžeme ani vidět. A kdyby jenom po ránu… Z blondýny od vedle je najednou tlustá „dáma ve středních letech“ a my nabíráme k druhému infarktu po tom, co vnoučata rozbijí starodávnou vázu po babičce. Ještě, že to nevidí.


A pak zůstaneme na stará kolena sami. V tom lepším případě máme svou zahrádku a děti, které se dostávají do období „té dámy ve středních letech“. V tom horším případě jsme odkázáni na pomoc druhých. Teď máme spoustu času na přemýšlení.


Stál za to ten uspěchaný život, který jsme žili? Je tohle skutečně to, co jsme vždycky chtěli?


Vendi V.
ChytráŽena.cz
 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
život nám utíká mezi prsty,škoda že nežijeme za časů našich babiček,i matek,ty byly s vnoučaty doma,důchodový věk byl solidní,ne jako dnes,mám 3 děti,kdybych šla jako moje mamka do důchodu,jdu za 3 roky,jenže díky prodlužování věku odchodu do důchodu,půjdu až za 12 let,to si vnuka moc neužiju,je mu rok a půl,pak z něj bude už puberťák Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
život tak rychle utíká
Obrázek uživatelky
profil
život tak rychle utíká
Obrázek uživatelky
profil
človek je tvor nespokojný
Obrázek uživatelky
profil
citlive a hodne nezne tema
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles