Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jste pověrčiví? Věříte v moc šťastných či nešťastných čísel?

16. 01. 2018 | Zajímavosti
-Komerční sdělení-

Každá kultura uznává různé číselné symboly, jenž se liší doslova region od regionu. Legendy a příběhy se předávaly v průběhu času a jejich moc přetrvává do dnes.

Patříte mezi pověrčivé lidi, kteří přizpůsobují svůj život šťastným a nešťastným číslům? Věříte v magii a kouzlo číslic a jejich kombinací?

Co může být v jedné kultuře radostná událost se v jiné považuje za nepřízeň osudu. Fascinace čísly se dá vysledovat tisíce let nazpět v historii lidstva až k Egypťanům a starověkým Babyloňanům.

Zda jsou čísla příznivá či ne, bývá založeno na jejich matematických vlastnostech, spojitosti s historickými nebo klíčovými událostmi, či s přírodou. Podívejme se na rozdílné významy čísel, jimž připisují lidé důležitost v různých částech naší planety.
 
šťastná čísla– Pythagoras označoval trojku za první „opravdové číslo“ - složené z harmonie, moudrosti a porozumění. Tři je také číslo času, reprezentuje minulost, současnost a budoucnost. Začátek, prostředek, konec, či narození, život a smrt.

Jedná se o číslo magické, vždyť se říká a nejenom v pohádkách:
„Do třetice všeho dobrého.“
Pozor však, budete-li cestovat do Vietnamu či Japonska, zde má trojka význam záporný.

4 – pokud budete někdy cestovat v Číně, možná zjistíte, že v hotelech či obchodních domech nenajdete podlaží označené touto „nešťastnou“ číslicí.
Naopak v Evropě, pokud najdete čtyřlístek, přinese vám štěstí.
 
5 – zajímavé číslo, jenž se vyskytuje hojně v přírodě. Lidé mají pět smyslů (zrak, čich, sluch, chuť, hmat), pětka symbolizuje čtyři údy a hlavu. Pět je i olympijských kruhů označujících pět kontinentů.
 
7 – sedmičku považuje většina zemí západního světa za šťastnou. Duha se skládá ze 7 barev, týden ze 7 dní, svět byl stvořen dle bible za sedm dní, máme 7 divů světa a 7 tónů stupnice. Pověra tvrdí, že pokud rozbijete sklo, čeká vás sedm let neštěstí.
 
8 – symbolizuje harmonii, rovnováhu a nekonečno, ale také prosperitu ve většině zemích. V Číně má osmička velkou váhu a není tak náhodnou, že i Olympijské hry v Pekingu začaly 8. 8.´08 v 8:08 večer.
 
13 – toto číslo je natolik opředeno hysterií, že si na něj lidé vypěstovali dokonce fobii, jenž se nazývá “triskaidekafobie“. Strach a pověra z čísla 13 jsou v západním světě značně rozšířeny, například sportovci nedostávají startovní číslo 13.

Za obzvláště nešťastný se považuje pak pátek 13tého. Původ pověry je z Ježíšovo příběhu, kdy bylo u poslední večeře přítomno 13 hostů. Další vysvětlení pochází z pátku 13. října 1307, kdy francouzský král uvěznil stovky rytířů řádu templářů.

Naopak v Itálii je považována číslice 13 za šťastnou a za negativní 17.

Někteří z nás používají svoje magická šťastná čísla pro sázení loterie, pověrčiví bývají dokonce i profesionální hráči v kasinu, jenž si dávají pozor na výběr svých čísel.

Číslům je dokonce věnovaná celá věda nazývaná numerologie, která pracuje s čísly od 1 do 9. Jednotlivá čísla mají specifický význam a pomáhají určovat povahové rysy a charakter člověk. Snadno si lze vypočítat svoje osobní osudové číslo a nechat si pomáhat při rozhodování v každodenních či důležitých životních situacích.

Necháte magii čísel přispět ke kontrole vašich životních kroků?

Už italský hvězdář Galileo Galilei tvrdil, že: „Kniha přírody je napsána matematickým jazykem“.
 

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !