Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jste unavená? Dejte si bylinnou koupel

6. 09. 2010 | Péče o tělo
Stres. To je něco, čeho máme všichni dost v průběhu celého roku. Teď možná zaskakujete za kolegu, který odjel na dovolenou, a vy musíte pracovat za dva. Možná obíháte s dětmi papírnictví, aby byly připravené na nový školní rok.

Jestli budete mít pocit, že je toho na vás až příliš, jednoduše vypněte a dejte si bylinnou koupel. Tyhle dvě vás zaručeně uklidní. A navíc mají příznivý vliv i na vaše zdraví.

Meduňková koupel
Koupel z meduňky je vynikajícím pomocníkem při nervové vyčerpanosti a mírné úzkosti. Zklidňuje organismus při nervovém napětí a každodenním stresu a pomáhá odstraňovat bolesti hlavy. Příznivý účinek má i při chorobách z nachlazení. Vhodná je také při lehčích formách nespavosti. V lidovém léčitelství byla meduňka doporučována ke koupelím při revmatických bolestech.

bylinkyPříprava: 150 g čerstvých nebo sušených listů meduňky zalijte dvěma litry vařící vody a nechte dvacet minut louhovat. Nálev sceďte před látku do vany a dopusťte vodu. Je možné také listy vložit do plátěného pytlíky a zavěsit ho přímo do proudu vody.

Rozmarýnová koupel
Bylinná koupel s rozmarýnem je vynikající jako povzbuzující koupel při melancholických stavech. Má stimulující účinky proto není vhodná před spaním. Ulevuje od bolestí hlavy, povzbuzuje paměť a nervový systém. Koupel je vhodná k celkové regeneraci a relaxaci po celodenní fyzické či duševní práci. Užívá se i při revmatismu, bolestech svalů a artritidě.

Příprava: 150 g čerstvých nebo sušených listů rozmarýnu zalijte dvěma litry vařící vody a nechte dvacet minut louhovat. Nálev sceďte před látku do vany a dopusťte vodu. Je možné také listy vložit do plátěného pytlíky a zavěsit ho přímo do proudu vody.

Pokud jste právě zatoužila po koupeli, nemusíte za bylinkami utíkat do přírody a horlivě sbírat. Skočte si do lékárny. Balení bylinek obvykle stojí něco kolem čtyřiceti korun. Ve specializovaných obchodech si také můžete zakoupit bylinky v nálevových sáčcích určené přímo pro koupele nebo koupelové přípravky s extrakty jednotlivých rostlin.

Zdroj: Nahlavu.net

Veronika J.
ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
už se vidím ve vaněSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
dala bych si říctSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Taky bych si ji dala ale nemám čas a hlavně klid.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
teraz by mi padla vhod
Obrázek uživatelky
profil
bylinkový kúpeľ je príjemný
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles