Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kabelka s igelitkou se už nenosí

5. 11. 2007 | Pro ženy
Dnes je naprosto normální cestovat. Jak po světě, tak třeba jen z domova do práce a naopak. A když cestujeme, míváme při sobě většinou nějaké příruční zavazadlo jako je třeba dámská kabelka,a ta by měla být uzpůsobena pro dnešní moderní ženu. To znamená počítat i s přepravou notebooků, papírových dokumentů a podobně.

Doba se mění a dámských kabelek pro tyto účely na našem trhu mnoho není. Přestože by je většina pokrokových dam určitě ocenila. Jedna větší kabelka vypadá lépe, než menší kabelka v jedné ruce a igelitová taška v ruce druhé. Nebo co je snad ještě horší než igelitka s kabelkou– když takováhle moderní žena má přes rameno hozenou pánskou nylonovou tašku na laptop, to jistě není ukázkou stylovosti současných žen.

Kabelky Ano časy se mění a výrobci dámských kabelek trochu nejdou s dobou. Pracující ženy patří ke 20. století a o to více ještě ke 21. Řekněme tedy, že výrobci dámských kabelek lehce zaspali dobu, jestliže zapomínají, na tak důležitou věc, jakou je funkční využití dámské příruční tašky.

Existuje mnoho druhů kabelek a každá žena má přinejmenším dvě kabelky. Ženy si vybírají kabelky podle svého stylu a věku. Známe různé kabelky tzv. ,,kabelky pod ruku“ s krátkým uchem, což je poslední dobou trendem. Známe látkové , ,,retro“ , kabelky s dlouhýma ušima. Známe třpytivé plesové kabelky. A známe větší využitelné kabelky, s kterými se setkáváme u pracujících žen.

Kabelky První a nejdůležitější, co si každá žena při výběru kabelky musí uvědomit, je k čemu ji bude využívat. Nejčastěji se shání kabelky pro všední použití. Taková kabelka pro každodenní nošení by měla mít několik základních vlastností.

Velikost kabelky je důležitá

Musíme si uvědomit, co v kabelce obyčejně nosíme, jestli pouze líčidla, mobilní telefon a peněženku, stačí nám kabelka ,,pod ruku“. Jestliže, ale ve své ,,každodenní kabelce“ nosíme šanony, nebo laptop, potřebujeme kabelku o něco větší. V takové kabelce, kde je notebook, jsou většinou i další příslušenství jako je PDA, mobilní telefon, tužky, vizitky, CD a podobně. Kabelka tedy slouží jako přenosná kancelář. V případě, že máme v kabelce takovéhle drobné příslušenství očekáváme i její vnitřní uspořádání. Všichni jistě věrně známe pětiminutové hledání klíčů, které končí pokud je kabelka uvnitř správně rozvržena. Uvědomme si, v případě, že přenášíme notebook, měla by ho kabelka chránit před otřesy a nárazy. Měla by tedy mít nějaké funkční vnitřní polstrování.

Kabelky

Na materiálu kabelky záleží

Nejlepším a nejosvědčenějším materiálem pro výrobu kvalitních kabelek je kůže. Kožené kabelky dlouho vydrží a působí vkusně a stylově, což se od kabelek očekává. Dejme si proto pozor jak bytelně na nás kabelka působí – dvojité prošití a kvalitní zavírání. Existuje mnoho druhů zapínaní jako jsou zipy, magnetické patenty a přezky. Málokdy se setkáme s uzamykatelným zavíráním na kód.

Tvar a barva kabelek

Nyní se dostáváme k vlastnostem ryze estetickým jako jsou barvy a tvary. Jsme na omylu pokud si myslíme, že kabelka k přepravě notebooku nemůže vypadat elegantně. Větší kabelky mohou vypadat stejně dobře a možná ještě lépe než menší kabelky. Rozhodně větší vkusná kabelka vypadá lépe než menší kabelka a igelitka.

Dále jsou podstatné barvy. Barva kabelky je důležitá. Musíme si uvědomit jakou barvu máme rády, jaké máme sako, jaké máme boty a jiné doplňky. Barvy se nabízejí různé, nejčastější jsou klasické černá, hnědá, červená, béžová, ale i mladistvé světle modrá a růžová. Záleží na tom jak se každá z nás cítíme a jak chceme být sladěné.

Kabelky Tvary větších kabelek jsou dost významné. Využitelné kabelky pro nošení laptopů bývají povětšinou objemnější. Jejich velikost je zdokonalena vhodným zpracováním. Podoby dámských kabelek jsou velmi rozlišné. Od klasických a elegantních se zaoblenými tvary, přes avantgardní, které vypadají nevšedně a neokoukaně až po sportovní s dlouhými uchy přes rameno. Tvar a barva, ale už zaleží na vkusu jedince.

Co tedy taková moderní, pokroková a elegantní žena očekává od svého příruční zavazadla?
Aby se jí tam vešlo vše potřebné a vyznala se v jejím obsahu, aby se jí líbila a plnila funkci, kterou od ní očekává. Nezapomeňme, že kabelka vypovídá o našem vkusu a důležitosti jakou kabelce přisuzujeme ve všedním životě. A co je pravda? Není mnoho žen co by nechtěli zaujmout své okolí a líbit se. Ovšem nejdůležitější je náš dobrý pocit, že se k nám kabelka hodí. Kabelku budeme nosit každý den, proto si ji dobře vyberme.

Zdroj, foto: www.sekora.cz

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
ta černá kabelka se mi líbíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pekné kabelky mám rada a igelitka to už vôbec nie dobré nápady.
Obrázek uživatelky
profil
ono to není jen o tom, že bych ráda přehlednou větší kabelku,
ale chtěla bych, aby to ty uši vydržely!!
Staklo se mi, že jsem takovouhle kabelku rklamovala, a prý byla dělaná na kalendář, zápismník a ženské drobnosti, proto se mi ucho utrhlo.
Nevyreklamovala jsem nic.
Musela jsem si ji nechat zpravit, ale bohužel za cenu zkrácení obou uší...
Obrázek uživatelky
profil
Já si myslím,že mini kabelky se nejvíce hodí někam na ples,kde potřebujete minimum věcí.Já osobně volím na takovéto každodenní nošení středně velké kabelky.Výše uvedené velké kabelky-skoro kufříky bych spíše brala na nějaké cestování.
Obrázek uživatelky
profil
velká taška to je pro mě super ,určitě je lepší než ty děsné igelitySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles