Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kabinka

4. 07. 2014 | Vaše příběhy
Říká se, že přátele si člověk vybírá, příbuzné ne, a proto musí vzít zavděk těmi, co má. Proto občas posloucháme o neshodách v rodině, leckde se příbuzní nesnášejí a společně by nešli vynést ani smetí, natož jet třeba na společnou dovolenou.

Ne však moje maminka. Nejen že jí příbuzní nevadí, rodiče mají dokonce společnou chatu s rodinou tatínkova bratra, ale maminka jejich společnost přímo vyhledává. 
Oblíbila si hlavně neteř Zdeničku a švagrovou Jarušku. To jsou její sparing partnerky zejména při obrážení obchodů. A naše mami nakupuje velmi ráda a velmi často.

Jednou vyrazily se Zdeničkou do obchodního domu Bílá labuť. Kdo to tam zná, ví, že patra tvoří jakési ochozy a je možné se z nich dívat do přízemí. Některé zboží je ale umístěné i při zábradlí. Maminka tenkrát zatoužila po cestovním chladicím boxu a ty byly právě vyskládány v 1. patře u zábradlí ochozu. Maminka se Zdenkou si jeden prohlížely, zvenku byl pěkný, ale chtěly se podívat i dovnitř. Nějak nešel otevřít. „Zaber a moc se s tím nepárej,“ zavelela maminka neteři.

kabinkaZdenka zabrala, víko chladícího boxu povolilo. Bohužel povolila i Zdenička, víko jí vyletělo z ruky, přeletělo ochoz a se hřmotem zaparkovalo na dlaždicích v přízemí. Byla to pěkná pecka. Naštěstí bylo dopoledne a v obchodním domě nebylo moc lidí, takže víko nepřistálo nikomu na hlavě. O to víc se rána rozléhala a některé prodavačky u pokladen nadskočily. Maminka se Zdenkou sjely eskalátorem do přízemí, nenápadně víko sebraly a vrátily zpět tam, kam patřilo. Pak se elegantně vypařily z obchoďáku.

Maminka se brzy oklepala z veselého zážitku a vyrazila do ulic zase. Tentokrát si vzala na pomoc švagrovou Jarku a vydaly se do obchodního domu Družba. Tam se i v dobách minulých tu a tam objevilo pěkné oblečení. Zrovna dostali krásné letní šaty. Maminka prohledala všechny věšáky, ale její velikost neměli. Zato Jaruščinu ano. Jarka ale nosila hlavně kalhoty, na šaty jí moc neužilo, ale maminka do ní tak dlouho hučela, až se Jaruška uvolila, že si je teda zkusí.

Mami ji nahnala do kabinky a prohlížela modely, jestli by se nenašlo něco i pro ni. Jarka vyšla z kabinky v šatech. Padly jí jako ulité a moc jí slušely. Nebyla ale přesvědčena, jestli je má koupit. Kam je bude nosit, jestli je vůbec užije, není zvyklá na sukně...remcala Jaruška a vrátila se do kabinky, aby je sundala.
Maminka na ni čekala. Za chvíli se z kabinky ozval šepot: „Helo, pojď sem, já ty šaty nemůžu sundat,“ zoufale šeptala Jarka a zdálo se, že se dusí. „Jak nemůžeš, když jsi je oblíkla, tak je snad zase sundáš, ne?“ divila se naše mami. „Nejde to přes prsa, pojď mi pomoct, zatracenej hadr,“ pištěla Jarka už hodně vztekle. Maminka teda za ní vlezla do kabinky, která byla malá i pro jednu osobu. 
Nevím, co si pomysleli kolemjdoucí zákazníci, když uviděli nadouvající se plentu kabinky a zevnitř se ozývalo funění a hekání, jak mami rvala šaty z Jarušky. 
„Ježíš, vždyť mi ty prsa urveš,“ funěla Jarka. „Tak když se ti to nelíbí, já tě tu nechám a budeš muset zhubnout, aby ses z nich dostala,“ urazila se málem maminka, že její snaha není patřičně doceněná. 
Ale nakonec se ozvalo RYC a Jarka byla vysvobozená. Šaty povolily ve švu. „Tak teď už si je musíš koupit, moc ti sluší, neboj, já ti je zašiju,“ spokojeně se radovala maminka, vyučená švadlena. Zaplatily a obě rudé, rozcuchané a námahou vyčerpané opustily obchod.
„Teda, já jsem vorvaná, jak kdybych složila vagón uhlí,“ prohlásila Jarka. „No já jsem se taky nadřela, pojď, jdem na zmrzlinu, zasloužíme si ji,“ lákala Jarku maminka. „Kdepak, držím dietu, abych ty šaty mohla nosit, a když už je občas oblíknu, abych je mohla i sundat,“ prohlásila Jarka.
Tak kam a s kým vyrazí maminka příště...

Martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Kabinka:

Kabinka
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Martinka, chcela by som vo veku tvojej maminy mať jej energiu a guráž Smajlík.
Dúfam, že Jarka šaty nosila rada a vždy, keď si ich obliekala s úsmevom spomínala na to, za akých okolností si ich kúpila.
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
MOC PĚKNĚ NAPSANÝ ČLÁNEK Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
úsměvnéSmajlík
Při výběru oblečení někdy v kabince potichu nadávám na různé číslování. Mám širokou škálu ..od XS až po L. Když na sebe v jednom obchodě nenarvu tričko velikosti M, abych vzápětí v dalším obchodě koupila tričko S, které mi padne... no není to k vzteku?
Obrázek uživatelky
profil
Martinko, máš ty ale super maminkuSmajlíkta si vždycky poradíSmajlíkSmajlíkSmajlíkpěkně od srdce jsem se zasmála.
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezkýSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles