Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kalanetika posiluje svaly a formuje postavu

10. 12. 2010 | Fitness

Kalanetika posiluje svaly ve statických polohách a je dobrá hlavně pro zformování postavy, ale je také využívána k rehabilitaci. Je účinným prostředkem k vylepšení postavy a k dosažení rychlého výsledku využívá kombinace cílených posilovacích a protahovacích cviků.

Pro tělo přináší pevnost a pružnost, a nepřetěžuje záda, nesetkáte se s žádnými poskoky a trhavými pohyby a tím se kalanetika stává vhodnou i pro plnoštíhlejší postavy, protože nedochází k přetěžování kloubů. Kalanetiku cvičí především starší generace, ale také i mladší.

 

Co budete potřebovat

Na kalanetiku potřebujete jen pohodlný oděv, který zakryje velké klouby, podložku na cvičení a hlavně lahev s pitím. Na nohy nepotřebujete nic, můžete cvičit na boso nebo můžete použít lehkou sportovní obuv. Pokud máte problémy s bederní páteří, je ze začátku vhodné používat při cvičení overball.

 

Cviky při kalanetice jsou prováděny ve zkráceném rozsahu a ve zvýšeném počtu opakování a následném protažení, to aby nedocházelo ke zkracování svalů a tím ovlivňuje vzhled jednotlivých partií, které se modelují a tvarují. Při cvičení si ale dejte pozor na to, abyste cviky dělali zcela správně, je to velmi důležité. Nejlepší je zajít si na první hodinu do nějakého studia, kde je dobrá lektorka a až zvládnete techniku, můžete cvičit sami doma.

 

Při cvičení kalanetiky si zpevníte čelisti, vyhladí se vám podbradek, pozvednou se prsa, vymodelujete si stehna a hýždě podle svých představ. Také vás naučí vnímat vlastní tělo a už se nebudete po cvičení cítit unavení a vyčerpaní, ale budete mít spoustu energie a chuti do života. Je přínosná pro všechny věkové skupiny, pro muže i ženy a s cvičením nemusíte přestat ani v těhotenství, naopak může pomoci zpevňovat svaly, které usnadňují porod. Ale pro těhotné je lepší speciální kalanetika přímo pro těhotné a samozřejmě je lepší konzultace s lékařem, který určí, zda a případně odkdy můžete cvičit.

 

Kalanetika je v podstatě pouze posilování, které probíhá ve statických polohách a cviky se skládají z malých jemných pohybů, které se stále opakují. Kalanetika většinou začíná 15minutovým uvolněním a protažením, pak následuje formování postavy prokládané strečinkem, a na závěr končí relaxací. Existují také cviky rehabilitační, proto je kalanetika vhodná i pro seniory. Při kalanetice i rehabilitačním cvičení se naučíte stahovat a protahovat svaly zároveň a tím posílíte svaly a zlepšíte svou pružnost, naučíte se oddělovat jednotlivé svalové skupiny a ovládat správně vlastní tělo. Při cvičení je důležité cvičit vlastním tempem, nepoužívat žádnou sílu, nesrovnávat se s ostatními a uvolňovat se. Kalanetika se cvičí bez hudby nebo za doprovodu pomalejší melodické a nepříliš hlasité hudby.

 

Markéta

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Kalanetika je výborné a účinné cvičenie.
Obrázek uživatelky
profil
výborné cvičenie
Obrázek uživatelky
profil
bych brala, ale u nás se necvičí a cvičit podle DVD by asi nebylo ono Smajlík. Aspoň ze začátku to chce "odborný dohled" Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
kalanetikou som zhodila asi pre 10 rokmi 8 kg...a postava sa mi super upravila
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda