Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kalendář úplňků na rok 2013

4. 01. 2013 | Zajímavosti

Úplněk je nejkrásnější měsíční fází. Je to jediná poloha Měsíce, kdy vidíme celý jeho povrch bez zastínění slunečních paprsků Zemí. Jeho strana přivrácená ke Slunci stojí na nebi jako bílé jasné kolo, v kalendáři je zaznamenán jako světlý kotouč.

Úplňkový Měsíc obyčejně vychází hned po západu Slunce a výrazně osvětluje noční krajinu i oblohu svým stříbrným svitem. Úplněk byl vždy považován za magický den. Tato nejsilnější fáze Měsíce má velký vliv nejen na naše zdraví, ale také na naši psychiku. Každý úplněk v roce je v jiném astrologickém znamení. Na každého jedince působí úplněk jinak. U někoho vyvolává romantickou náladu. Citlivější jedinci mohou zase naopak pozorovat zvýšené změny nálad. Úplněk působí také na zvířata a rostlinnou říši. Výjimkou není ani náhlá změna počasí.

Jak na nás úplněk působí?

Úplněk je velmi silnou měsíční fází, která se více nebo méně odráží na náladě většiny lidí. Každý člověk je jiný, proto reaguje na úplněk jinak. U některých jedinců vyvolává romantickou náladu, je vhodný pro navazování nových vztahů, vyznávání lásky, pro odpouštění a usmíření, pro sdělování nových zpráv. Za úplňku se rodí také nejvíce dětí. Vše, co se vám v době úplňku přihodí, prožíváte daleko intenzivněji. Veškerá jednání bývají složitější. kalendář úplňků na rok 2013Metabolismus pracuje pomaleji, organismus je více oslabený, nemoci se zhoršují, tělo se špatně uzdravuje, rány více krvácejí. Úplněk není vhodný pro žádné operace. Už naše prababičky věděly, že léčivé rostliny, hlavně kořeny sbírané za úplňku mají největší léčivou sílu. Kořeny však nesmějí přijít do kontaktu se slunečním zářením, protože by mohly ztratit svoji léčivou sílu. Také zvířata na úplněk velmi silně reagují, kočky i psi jsou neklidní. Psi dlouho do noci štěkají. O vlcích je známo, že vyjí na Měsíc.

Úplňky, které nás čekají v roce 2013

Úplněk je z astronomického hlediska opozice Slunce a Měsíce. Každý úplněk v roce je v jiném astrologickém znamení. Měsíční cykly ovlivňují naše zdraví i krásu. Podle měsíčních fází si můžete upravit jídelníček tak, abyste se cítili, co nejlépe.  V tento den se doporučuje lehká strava s dostatkem čerstvého ovoce a zeleniny. Vyhýbejte se přesoleným jídlům a potravinám bez konzervačních látek a chemických přísad. Večer si dopřejte relaxační koupel s aroma oleji, pro uvolnění a povzbuzení organismu. Například levanduli, růžové dřevo, ibišek, červený pomeranč, eukalyptus aj.

 

Kalendář úplňků v roce 2013

 

Měsíc úplňku                      Datum úplňku              Čas úplňku

úplněk leden                         27. ledna 2013                   05:38

 

úplněk únor                           25. února 2013                  21:26

                                                

úplněk březen                       27. března 2013                 10:27


úplněk duben                        25. dubna 2013                  21:57


úplněk květen                       25. května 2013                  06:24


úplněk červen                       23. června 2013                 13:32


úplněk červenec                   22. července 2013              20:15


úplněk srpen                        21. srpna 2013                    03:44


úplněk září                           19. září 2013                       13:12


úplněk říjen                          19. října  2013                     01:37


úplněk listopad                     17. listopadu  2013             16:15


úplněk prosinec                    17. prosince 2013               10:28



Úplněk nám splní přání

Při úplňku se u lidí, zvířat a rostlin projeví jasně patrná síla, která nás ovlivňuje silněji než kdykoliv předtím. Měsíc se naplní, i lidé si mají něco přát, něco si splnit. Můžeme si připravit malou oslavu, abychom si něco splnili a naplnili. Měsíčními rostlinami jsou rostliny vodní, jako leknín, řeřicha potoční, vrba, kapradí, ale i jasmín nebo mák. Všechny tyto květiny rozkvétají v noci pod měsíčním vlivem. Zkuste si dát měsíční květiny do vázy na noc, když se blíží úplněk. Vrba je známá jako strom měsíčních přání. Na větve uvažte modré nebo stříbrné stuhy, tím přitáhnete pozornost k vašemu přání. Plně se soustřeďte na svoje přání a představujte si, jaké to bude, až se přání vyplní. Nepřejte nikomu nic zlého, mohlo by se to obrátit proti vám.


Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
také mívám problém se spaním,asi jsem nějaká citlivá
Obrázek uživatelky
profil
je to tak aj u mňa,tiež pri úplňku nemožem spávať.Článok je veľmi zaujímavý.prajem všetkým krásny deň aspon taký slnečný ako je tu v BB
Obrázek uživatelky
profil
na diskusiSmajlíkMěsíc mě hodně zajímá.ovlivnuje hodně naše životy.
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji všem za milé komentáře.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Marti moc pěkný článek,s velkým zájmem si ho přečetlaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles