Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kam se ráda vracím

25. 06. 2014 | Vaše tipy

Vážení a milí čtenáři,

s manželem máme velmi oblíbené místo v naší krásné republice - západočeské Mariánské Lázně, které společně navštěvujeme již od sedmdesátých let. Ráda bych se s Vámi podělila o několik míst, kam se oba velmi rádi vracíme.

Bydleli jsme na více místech, v různých hotelích nebo lázeňských domech, ale již podruhé jsme se dostali do krásného hotelu, který byl nazván podle přezdívky britského maršála Montgomeryho. Jinak jsem se o historii hotelu dozvěděla také to, že velký význam zde měla návštěva řeckého krále Otty, na jehož počest byl v místech současného hotelu v roce 1857 vystavěn pavilon a vyhlídka dostala jméno „Výšina krále Otty“. V roce 1886 Gaspar Ott slavnostně otevřel kavárnu Egerländer.  Na svoji dobu byl moderně vybaven a proslavil se vysokou úrovní poskytovaných služeb. Za totalitního režimu se to tu jmenovalo Leningrad, ale naštěstí v roce 1990 se hotelu vrátilo jméno. V hotelu najdeme atraktivní monumentální obraz o rozměrech 5 x 3 m, na kterém malíř Vladimír Dušek zobrazil řadu známých osobností, které pobývaly v Mariánských Lázních, například císař rakouský František Josef I., anglický král Edvard VII., Ema Destinová a další.

kam se ráda vracímKrása okolní krajiny a klidného prostředí s úžasnou vyhlídkou na město zde nabízí nezapomenutelné okamžiky. Vidíme až na hlavní kolonádu, v dáli se tyčí další hotely, penziony a kasina. Melodie ze Zpívající kolonády zní až do našeho pokoje. Kousek od hotelu, který se nachází přímo v lesoparku, vede několik upravených stezek, kterými se dostaneme například k velkému hřbitovu, kde obdivuji nádherné hrobky. 

Dalším cílem naší cesty je pěšina lesem, kde najdeme krásnou vyhlídku Karolu, z které je nádherný výhled na celé město. Poté se vydáme se k Lesnímu prameni, mnou velmi oblíbenému, umístěnému v pěkné budově. Proti tomuto prameni je velmi útulná kavárnička, která nabízí krásné posezení na terase a sousedí s nově vybudovaným jevištěm, kde se konají za pěkného počasí hudební vystoupení. Ještě nemohu opominout krásné sousoší, které upoutá svou výškou i vzhledem.

Poté se ocitneme v pěkném parku, kde si v malé kavárničce se zahrádkou dáme oblíbené kafíčko a kde nás pomalu ukolébává ke spánku bublající potůček. O pár metrů dál nás už vítá Ferdinandův pramen, který je velkou dominantou tohoto krásně udržovaného parku. Je nejstarším zachyceným minerálním pramenem v Mariánských Lázních.  Cestou se zastavíme ještě u Rudolfova pramenu. Původně se jmenoval Luční, neboť vyvěral na loukách, kterými je dodnes obklopen. Pak se vydáme na další cíl naši cesty a to je Antoníčkův pramen, který se nachází v moderním altánu v předměstí města – Úšovice.

Všechny prameny stojí za zhlédnutí, jsou v krásném prostředí a některé z nich jsou dominantami velmi rozlehlého parku, ve kterém se můžete posadit na lavičky a kochat se krásnou květenou.

My se však vracíme zpět parkem, kterým jsme šli k pramenům, protože se blíží večer a čeká nás Zpívající fontána s mojí oblíbenou melodií z filmu Tenkrát na Západě. 

Pěkný a bohatě prožitý den pobytu máme za sebou a druhý den se vydáme za dalšími skvosty tohoto lázeňského města, např. do Geoparku, za laněmi do obory nebo k dalším pramenům, ale o nich  napíšu zase třeba příště.

Až někdy budete projíždět Západočeským krajem, nezapomeňte navštívit krásné Mariánské Lázně, třeba se toto městečko i pro Vás stane srdeční záležitostí.

Kodousek - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Kam se ráda vracím:

Kam se ráda vracím
Kam se ráda vracím
Kam se ráda vracím
Kam se ráda vracím
Kam se ráda vracím
Kam se ráda vracím
Kam se ráda vracím
Kam se ráda vracím
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
V Mariánkách je krásně, fajn procházky i atmosféra.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Na Mariánské Lázně mám krásné vzpomínky.Po operaci ledvin jsem tam jezdila na léčení.byla jsem třikrát oprovaná na ledviny.
Obrázek uživatelky
profil
Mariánské Lázně také rádi navštěvujeme...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásné, opravdu krásné povídání o mých milovaných lázních. Taky se tam s manželem rádi vracíme a touláme....Moc hezky jsi to napsala,Smajlík je z článku cítit Tvoje opravdová láska k MariánkámSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles