Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kam v zimě s malými dětmi za zábavou a dobrým jídlem? Do Králíka a Chaloupky!

27. 01. 2017 | Zajímavosti
-Komerční sdělení-

Jste rodič s malými dětmi, které občas řvou, neposlouchají, přesunují se z místa A do místa B rychlostí blesku, a přesto se nechcete vzdát socializace a případně dobré kávy či jídla?


V Praze, kde je tolik různorodých restaurací, bister, patiserií a kaváren téměř pro všechny cílové skupiny konzumentů, paradoxně pro jednu velikánskou - a určitě vděčnou a loajální - cílovku podniky prostě chybí. Mám na mysli právě rodiče s dětmi, kteří často cítí, že v mnoha restauracích či kavárnách, i když mají dětský koutek (nebo ho pro jistotu zrušili), nejsou vítaní.  Na druhou stranu i oni chápou, že když si někdo přišel do kavárny číst nebo pracovat, nechce být rušen řevem dítěte. Je jich jak šafránu, přesto se pár pomyslných “oáz klidu” pro rodiče i jejich ratolesti v Praze najde. Míst, kde se dětí nenudí a rodiče netrpí.

Zima se přihlásila v plné parádě. Teploty pod nulou, sníh se sype a sype. Minimálně další dva měsíce to nebude o moc lepší. Dlouhé procházky či skotačení v parku nepřipadá moc v úvahu, a tak právě nyní více než obvykle rodiče uvažují o návštěvě dětské herničky. My doporučujeme rodinnou kavárnu se skvělou kuchyní Králík v rádiu v Praze 10 a herničku Chaloupka ve Vysočanech. Oba podniky jsme navštívili a děti i dospělí byli nadmíru spokojeni. Přečtěte si naše recenze.
interiér Králík






















Králík v rádiu


Rodinná kavárna a restaurace Králík v rádiu vznikla v roce 2014 v bezprostřední blízkosti parku Grébovka jako místo setkávání pro rodiče s malými dětmi.. Ideální podnik z pohledu dítěte (od kojenců až po první stupeň ZŠ) i rodiče.  Děti mají vyžití v herně, kde je vždy přítomna chůva/teta na hlídání, a rodiče si v klidu popovídají nebo pracují. Zároveň zde funguje plnohodnotná restaurace, v níž se vaří především jídla na míru malým návštěvníkům (méně soli a koření).
Dětské porce jsou tady samozřejmostí. Vyberou si i ti náročnější, kteří mají bezlepkovou, bezlaktózovou nebo vegetariánskou dietu. Vaří tu pouze z čerstvých a sezonních surovin, nepřidávají umělá dochucovadla či zvýrazňovače chutí. Vše, co je v nabídce, vzniklo přímo v kavárně. V herně každý den probíhá program pro děti, které se chtějí zapojit do hudebních, výtvarných či pohybových aktivit. Pro svoji ratolest zde můžete uspořádat i oslavu narozenin. Catering, výzdobu i program vám přizpůsobí zcela podle vašich přání. Jedinou nevýhodou může být, že kavárna se po dobu soukromých oslav pro ostatní zavírá. Každopádně o těchto uzavírkách vždy informuje včas na svém webu a facebooku. Navíc od léta se tento problém vyřeší, protože Králík se přestěhuje do větších prostor v Karlíně. Celý koncept včetně restaurace ale zůstane zachován!

    Adresa: Charkovská 18, Praha 10
    Otevírací doba: Po - Pá 9.00 - 19.00, So - Ne 10.00 - 19.00
    www.kralikvradiu.cz, facebook.com/kralikvradiu/

Proč zrovna sem: Ideální místo pro děti i rodiče s dobrou domácí kuchyní. V herně je hlídání. Lze dohodnout hlídání i pro případ, že rodič potřebuje opustit kavárnu úplně.


Chaloupka


Chaloupka

Všem maminkám, tatínkům a prarodičům, kteří to nemají daleko do Vysočan k Rokytce, rozhodně doporučujeme navštívit s dětmi hernu Chaloupka, kterou najdete na okraji rozlehlého parku a cyklostezky. Její umístění přímo vybízí sednout si před Chaloupku na zahrádku, dětem koupit točenou zmrzlinu a pro dospělého na osvěžení čepované pivo, cider nebo vinný střik. Na to si ale musíme počkat do léta, přesto i v zimě má Chaloupka co nabídnout. V první řadě je to  herna a bistro s kvalitní a zdravou kuchyní pro malé i velké. Herna s prolézačkami a houpačkami je určena spíše větším dětem (4+), ale nemusíte se bát přijít i s mladšími ratolestmi. Podél prostoru na hraní je sezení pro rodiče, kteří tak na děti vidí a mají je vždy pod dohledem. Na rozdíl od velkých megaheren, kde své dítko musíte často hledat. S hlavní hernou sousedí oddělená kreativní místnost, kde mohou caparti i volně čmárat po zdech, a vypolstrovaná místnost pro batolata.

Koncept občerstvení odpovídá spíše bistru než restauraci, ale to nikterak neubírá na kvalitě nabízeného sortimentu. Domácí polévky, toasty, sendviče, tortilly plněné zeleninou a masem (nebo i vegetariánská verze) a dezerty. Vše absolutně vhodné pro děti, se sníženým obsahem cukru, bez konzervantů, dochucovadel, zahušťovadel apod. Od dubna tým Chaloupky nabídku jídel ještě rozšíří o saláty, palačinky, grilované maso a zeleninu. K uhašení žízně můžete vybírat z domácích bio limonád, točené malinovky, kofoly nebo čepovaného piva (Gambrinus 10, Kozel 11). Výběr nápojů samozřejmě doplňuje káva a aktuální nabídka čajů. Co je určitě fajn, že za příznivého počasí vám půjčí deku a piknikový koš na přilehlé hřiště a louku.

    Adresa: Čihákova 42, Praha 9
    Otevírací doba: Po - Ne 10.00 - 19.00, v létě do 22.00
    www.facebook.com/chaloupkap9.cz

Proč zrovna sem: Další příjemné místo v Praze pro rodiče a děti, kde se pořádně vyřádí. Dobré jídlo a v létě posezení na zahrádce nebo v parku.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !