Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Kámen kamenů – Křišťál

9. 05. 2011 | Zajímavosti

Ani obyčejné sklo, ani nejlepší přítel žen – diamant. Křišťál je prostě křišťál. Okouzlující kámen symbolizující nevinnost a harmonii. Neopomenutelný lesk a průzračná čistota. A nejen svým vzhledem je tento kámen tak výjimečný.


Přečtěte si náš článek a poznejte nepoznané, objevte dosud neobjevené. I Křišťál má svou kouzelnou moc, která vám může pomoci od nejrůznějších neduhů a potíží. Stačí sevřít kámen v ruce a…přijímat jeho úžasnou sílu.


Základní informace o kameni:


křišťálKřišťál je jednou z odrůd křemene - je to vlastně jeho bezbarvá forma. Má střední tvrdost a patří mezi kameny neštěpné. Vznikl postupným krystalizováním z magmatu a kdysi byl označován jako „nemrznoucí led“. Právě od tohoto slovního spojení, které zní v řečtině Krustallos, vznikl dnešní název kamene. Samotný Křišťál se vyznačuje bezbarvým vzezřením a vysokým leskem. Nejkrásnější a zároveň nejdražší exempláře Křišťálu nalezneme v Brazílii a Rusku.


Základní použití kamene:


V dávných dobách byl Křišťál pro svou tvrdost využíván k výrobě hrotů oštěpů nebo kopí, později se však začalo doceňovat jeho nádherného vzhledu. Například takové křišťálové poháry měly sloužit v Řecku k podávání vína bohům.


Naopak ve starém Římě vlastnily křišťálové sady pouze ti nejvlivnější a nejbohatší. Povídá se, že císař Nero pozbyl svou sílu díky tomu, že ve vzteku rozbil celou svou sbírku křišťálového nádobí. Co je na tom pravdy se však zřejmě už nikdy nedozvíme. Křišťálové předměty byly vysoce ceněny pro svůj lesk a čirý vzhled.


Dříve byly z křišťálu vyráběny církevní předměty, později jablka králů a nesmíme zapomenout také na křišťálové koule, které věštily budoucnost a v jejich lesku se odrážela přání i obavy.


Dnes je tradičně Křišťál využíván ve šperkařství, ale pochopitelně také k výrobě nejrůznějších pohárů, nádobek, misek i dalších předmětů, které jsou i v dnešní době vysoce ceněny. Jsou to zkrátka předměty nádherného vzezření, vysoké ceny a představují luxus a bohatství, čistotu i nevinnost.


Magická síla kamene


Ne nadarmo se říká Křišťálu Kámen kamenů. On jím skutečně je. Symbolizuje totiž světlo Země, jeho čistotu a léčivou energii. Do našich těl přivádí pozitivní energii a tu negativní z našeho těla odvádí pryč. Působí vlastně jako takový katalyzátor výměny energie.


Křišťál je kamenem univerzálním, působí na všechny naše neduhy a díky své síle jej lze využít ve všech oblastech života i životních situacích. Kámen svým vnitřním světlem projasňuje naši mysl, nabíjí nás novou energií, chrání naši auru a odstraňuje nejrůznější bloky, které brání energii, aby mohla volně proudit naším tělem i myslí.


Kámen nás může naučit vidět se v jasném světle a přesně takové, jací jsme – bez přetvářky, bez nasazené masky, se kterou proplouváme životem.  Podporuje naše jasné vnímání a sebepoznání. Křišťál mimo jiné působí proti přecitlivělosti, pomůže nám k vytvoření vlastního názoru a jeho uchování odbourává noční můry, temné myšlenky, roztržitost a strach.


Léčebné využití:


křišťál bílýJak již bylo uvedeno výše, kámen působí na lidský organismus ve všech směrech. Napomáhá správnému fungování štítné žlázy, zažívacímu ústrojí, ledvinám i plicím. Podporuje zdravé prokrvení těla a krevní oběh. Odbourává nejrůznější druhy blokád, působí blahodárně na naše trávení i vstřebávání vitamínů a minerálů, pomáhá při nevolnostech, zvracení, závratích, bolestech hlavy i migrénách.


Pomáhá snižovat horečku a snižuje otoky. Zevně působí velmi dobře na různé druhy oparů, ječná zrna, zacelování ran a ochlazuje také pokožku po spálení. Křišťál je prostě magickým kamenem se vším všudy!


Jak využít magické moci Křišťálu?


Pokud vlastníte nějaký ten Křišťál a chcete využít jeho magických schopností, doporučuje se před samotným použitím kámen náležitě očistit. Kámen se čistí pod proudem tekoucí vody nebo v misce s vodou. Poté je vhodné nabít jej energií na přímém slunci alespoň po dobu několika hodin.


Jedinou výjimku tvoří originální brazilský Křišťál, který přímé slunce nesnese. Proto je dobré nabíjet jej při nočním svitu měsíce. Takto připraveného kamene by se neměl dotýkat nikdo jiný, kromě Vás. Křišťál je vhodný pro osoby zrozené ve znamení Lva, Vodnáře a Kozoroha.


Lvi, Vodnáři a Kozorozi, máte už svůj Křišťál?


Zdroj foto: Minas Gerais.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
už mám svůj křišťál, a taky ametyst, růženín, jaspis, chalcedon, achát, unakit, roviat, citrín, atd.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles