Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Kankán

16. 11. 2010 | Vaše příběhy
     Příjemná oslava maminčiných narozenin. Zmiňuji, že opravdu příjemná, jelikož přijela i moje sestřenice z Moravy, která opravdu měla poměrně dost starostí spojené s jejím odjezdem od rodiny,  a to nejen na jeden den, ale rovnou na víkend... No,  není v možnostech každé z nás "zdrhnout" od rodiny jen tak, tudíž i moje sestřenice odjela z uklizeného a načančaného rodinného hnízda, kdy ještě na sporáku stály horké hrnce.
     Také jsme s manželem včas dorazili k mým rodičům, - tenkrát na chalupu. Maminka měla skoro vše nachystané, jen s maličkostmi jsem jí pomohla v kuchyni, přičemž jsme měly poměrně dost času na to, abychom si hezky popovídaly, a to i s mojí sestřenicí, která záhy a včas přijela "do centra dění."
     Hosté přicházeli postupně, občas téměř v davu, dalo by se napsat, jelikož nás tam bylo opravdu hodně. Nejprve se všichni postupně usadili a hovořili mezi sebou kultivovaně, společensky. Ale, také to stále nešlo...
      Začalo se zpívat, mladí si rozuměli s mladými, starší se staršími. Už nevím, kolikátý "hlas" jsem tenkrát dostala "přídělem",- ale jistě vím, že to nebyl druhý...!
     Nevím, je to hodně let zpátky, i když podstata je stejná...
     Na nějakou písničku znějící z úst zúčastněných, jsme my, holky šikovný -, já, moje sestřenice a dcera skoro sousedů..., začaly tancovat kankán...
     Jenže..., pevná zem pod nohama, - to nebylo to pravé. Vznešeně jsme vylezly na gauč a daly jsme se do těch správných tanečních kreací, akorát ty profi sukně nám chyběly. Ale nejen sukně! Tá - taty - taty - tátá... No, ale že nám to vážně šlo! Levá noha střídala pravou, pravá levou. Normálně hvězdy. Kabaret by nás musel vzít za primabaleríny!
     Naše dolní končetiny se během pár vteřín dokázaly schovat za několikatýdenní trénink. Pravá, levá, levá - pravá. Neměly jsme na sobě sukně, ale jen džíny, které nebyly, uznávám, vhodné zrovna pro kankán. Najednou rána, křup..., zcela slyšitelné křupnutí! A to z pod našich nohou!  Rošt ve starém, rozkládacím gauči nevydržel. Všechny tři, jak jsme na tom gauči řádilly, jsme záhy zbledly. Moje maminka, která vše velice dobře registrovala, povídala: "Ale to nic holky, tancujte dál!" Ten gauč je stejně akorát tak na vyhození! Všichni zúčastnění této oslavy doslova smíchy brečeli, včetně nás tří, které jsme tak precizně tančily kankán...!
     Legrace jsme si užili všichni moc a moc. Mami, kdy Ti bude zase  padesát??? Kankán ponecháme Francouzům a zkusíme třeba polku na šest!
    
    

Autor: Vikitorie

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
bych byla ráda přítomnaSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
i když - moje mamka by ten kankán sama tančila Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezky napsaný příběh, pěkně se četl. V životě je třeba trochu smíchu, nemůžeme se stále jen trápit. Jen tak dále, piš a bav všechny, milá Jani! Nač sáhneš, ve všem jsi vynikájící. Jsi výborná kaarádka a to se cení, takových hodných lidí zde mnoho není.
Obrázek uživatelky
profil
hezký článek. Zábavy a smíchu není nikdy dost.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkně napsaný,super příhodaSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles