Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kapela NiceLand na 2. místě v prestižní hudební anketě

29. 03. 2011 | Úspěšní lidé

Kapela NiceLand má důvod k oslavě – v hudební anketě Žebřík získala letos krásné druhé místo v kategorii Skladba roku za singl I Won´t Give In. "Při letošní konkurenci jsme vlastně slavili dvakrát. Už samotná nominace byla velké překvapení.


Pro kapelu NiceLand, která se s poslední deskou posunula trochu dále od hlavního proudu a v rádiích nebo v televizi ji člověk jen tak neuslyší, to byla docela nečekaná zpráva. Na předávání jsme odjižděli s očekáváním dobré party a setkání s kamarády a na umístění moc nemysleli. O to větší překvapnení a nasledná oslava to povyhlášení byly. Zřejmě máme silnou základnu fanoušků, za což jsme neskonale rádi,” říká frontman kapely NiceLand Michal Motyčka.


kapelaPíseň I Won´t Give In má pro zpěváka a zároveň autora zvláštní význam. "Je zřejmě nejosobnější z celého alba. Do necelých čtyř minut se textově vtěsnaly všechny zásadní špatné události posledních několika let v mém životě, ale se stejným rozuzlením - pořád jsem ještě tady, protože vždycky zbývá nějaká naděje," dodává.


Formace NiceLand, kde dále působí kytarista Tomáš Koula (ex-The Bliss, producent Prague Conspiracy, Pipes and Pints aj.) baskytarista Přemek Černík (promotér - Mighty Sounds, Sonisphere,) a bubeník Michal Budinský (ex-The Bliss), vydala na podzim loňakého roku druhé album s názvem God Has Her Ways.


Pracovali na něm tentokrát všichni současní členové, novinka je tedy od prvotiny Little Black Book zásadním žánrovým odklonem a krom hutnějších kytarových věcí zabrousila i do stylů ambiente a electro. Role producenta se ujal Amák Golden (ex-Sunshine) a krom něho se na albu prodkučně  podíleli také zpěvák Sunshine Kay Buriánek a kytarista The Prostitutes Martin Přikryl. Ve skladbě Laugh All You Want si zahostoval frontman kapely Sunflower Caravan Andy Čermák, který je zároveň spoluautorem. Do dvou písní nahráli smyčce i členové České filharmonie.


kapelaNiceLand na sebe poprvé upozornil po vítězství v soutěži Coca Cola Popstar svým debutem Little Black Book, která mu před třemi lety vynesla hned třikrát cenu Objev roku, další nominace na řadu cen, mnoho týdnů v hitparádách a redakce Musicserver.cz píseň Come on označila za nejlepší skladbu roku. Druhý singl Lost In Encrytion bodující sedm týdnů v hitparádě rádia Expres zazněl ve filmu Ocas ještěrky, pro který NiceLand nahrál ještě jednu skladbu s názvem Where The Lights Come From.


Ta vyšla i na kompilaci Dej si bacha! vydané v rámci benefičního projektu Art For life zaměřeného na boj proti AIDS. Kapela NiceLand momentálně vyráží na jarní koncerty coby host kapel Sunshine nebo Rara Avis. Zároveň NiceLand plánuje letní festivaly a chystá nový videoklip.




Zdroj: NiceLand.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !