Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Karboxyterapie - šetrná metoda odstraňující projevy stárnutí

28. 01. 2008 | Péče o tělo
Přestože pozvolnému stárnutí se nevyhne nikdo z nás, jeho projevy lze velmi účinně omezit. Jednu z nejúspěšnějších metod sloužících k odstraňování projevů stárnutí naší pleti představuje karboxyterapie, během níž se s pomocí plynové injekce aplikuje pod kůži oxid uhličitý, který způsobuje lepší prokrvení a regeneraci stárnoucí tkáně.

Karboxyterapie využívá tzv. Bohrova efektu – aplikace oxidu uhličitého pod kůži způsobuje zvýšené uvolnění kyslíku z hemoglobinu a tím zlepšuje okysličení a metabolismus ošetřované tkáně. Současně dochází k rozšíření kapilár. „Karboxyterapie zlepšuje kvalitu pleti v obličeji, zvyšuje její hladkost a pevnost, ale dokáže také léčit jizvy, například po akné. Nejlepší efekty přináší pro klienty ve věku od třiceti do šedesáti let, v případě jizev i pro mladší,“ vysvětluje dermatoložka MUDr. Nina Koutná z kliniky GHC Praha. Karboxyterapie se používá také při lipolýze či při léčbě celulitidy.

Karboxyterapie Veřejnost požaduje stále více neinvazivní výkony, to znamená, že dává přednost šetrným a bezbolestným metodám před operačními zákroky. A právě takové řešení nabízí účinná a téměř bezbolestná karboxyterapie. „Při aplikaci na čele, a výjimečně i v jiných partiích obličeje, může pacient cítit drobné mravenčení až mírné pálení, ale tyto pocity hned po zákroku mizí,“ dodává Nina Koutná s tím, že jedno sezení trvá zhruba patnáct minut.

Zákrok je třeba několikrát opakovat. Při ošetření pleti doporučuje Nina Koutná 4 až 10 sezení, které se absolvují přibližně jednou za měsíc. Při léčbě celulitidy je třeba absolvovat zákroky jednou až dvakrát týdně. Zlepšení stavu bývá vidět již po třech až pěti sezeních.

Metoda karboxyterapie se v evropském lázeňství používá již od roku 1932, především za účelem úlevy od bolesti, zlepšení metabolismu a normalizace cévního zásobení ošetřené tkáně, například při cukrovce či kloubním onemocnění. V oblasti estetické chirurgie se tato metoda využívá posledních patnáct let, v České republice však jde o novinku - na klinice GHC Praha ji dermatologové používají necelé dva roky. Pro estetické využití karboxyterapie byly vyvinuty speciální typy aplikačních přístrojů, které jsou mnohem šetrnější než běžné přístroje využívané v lázeňství.

Petra Dítětová
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Parádo trp ale za kolik?Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
To mě taky. Nebude to nic levného....Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
zajímala by mě cena těchto procedur
Obrázek uživatelky
profil
Také mne by zajímala cena a výdrž zákroku.Předností je pochopitelně bezbolestný zákrok,je tato metoda ale vhodná pro každého,nebo předchází lékařské vyšetření.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda