Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Karel Černoch na 2CD: Velká vzpomínka na velký hlas!

22. 05. 2011 | Novinky
Docela obyčejné písně – tak se jmenuje nové výběrové dvojalbum Karla Černocha, které obsahuje vedle hitů i duet s dcerou Terezou…
Černochův zpěv patří témbrem, technikou, frázováním a univerzálností mezi trvalé ozdoby české populární hudby. Nová kompilace Docela obyčejné písně nezapomíná na žádný z jeho velkých hitů, formát 2CD však dovolil jejich rozšíření také o písně méně známé, ale stejně kvalitní a zajímavé.


Vysoká profesionalita mu dovolovala zpívat stylově mnohé. S obdivuhodnou lehkostí se popasoval s beatem, soulem, bigbandovým popem, swingovými náladovkami, náznaky šansonu či moderní country. Nechybí tu nic z jeho nejslavnějších raných songů, od Zrcadla přes Ona se brání, Nářek převozníka a supraphon-cd-karel-cernoch-docela-obycejne-pisneSprávnej džob po Docela obyčejnou píseň. Kariéra s normalizačními potížemi přinesla cover verze José Feliciana, Jima Croceho, Johna Denvera, Bee Gees i Lionela Richieho, leccos si dokázal Černoch napsat sám (Dětský sen, Hádky, Popelky nebo Chrám) či využil kvalitních domácích předloh, viz. Michajlovovo Broď se řekou nebo Žákovo Páteční.

Zajímavostí jsou jazzový Stardust, lidový Jarmark ve Scarborough, dojemné Víc než přítel nebo slavný Večerníček. Skvělé pak jsou duety s Marií Rottrovou, Helenou Vondráčkovou, Jitkou Zelenkovou, Petrem Mukem či Peterem Dvorským – a výborný je i ten bohužel na poslední chvíli natočený s dcerou Terezou, jde o píseň z repertoáru amerického R & B zpěváka Babyface s českým textem Eduarda Krečmara, který píseň nazval Bylo to jen zdání.

"Spolupracovali jsme na mnoha projektech, albech a písničkách či v muzikálu Bídníci, kde nezapomenutelně ztvárnil Jeana Valjeana. Karel byl především vynikající zpěvák s velkým kouzlem osobnosti, který se rodí jednou za čas“ …vzpomíná na svého kolegu Helena Vondráčková, která na novém 2CD výběru Karla Černocha s ním zpívá ve dvou duetech.

„S Karlem Černochem jsem velice ráda spolupracovala. Pojilo nás dlouholeté přátelství. Měli jsme rádi stejný druh muziky. A navíc, oběma nám říkali, že máme sametové hlasy. Duet nazvaný Můj ideál tedy patří asi k tomu nejsametovějšímu co kdy u nás bylo nahrané“…dodává s úsměvem Jitka Zelenková.

„Karel byl bezvadný kamarád a stoprocentně skvělý zpěvák, který už navždy zůstane legendou naší populární hudby “…zavzpomínala Marie Rottrová. Duet Pár slov, pár kroků, pár gest nechybí ani v novém výběru 2CD Docela obyčejné písně.

Zdroj: Supraphon

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !