Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Karel Gott – Konec ptačích árií

9. 02. 2013 | Novinky
Jeden z našich nejdůležitějších a nejúspěšnějších tandemů zpěvák + textař na vzpomínkovém 3CD! Karel Gott sám pomáhal vybírat songy co nejlépe symbolizující jeho deset let trvající spolupráci s Jiřím Štaidlem (1943–1973). Jen tragická smrt mohla přerušit přátelský kontakt, ve výsledku představující celkem devadesát devět textů, z nichž více než sedmdesát najdete v této reedici.

Probírka desítkami nahrávek ukazuje silné melodické kouzlo šedesátých a začátku sedmdesátých let, často v podání skladatele Karla Svobody, ale fungující také v případě cover verzí. Velké aranže, až filmová noblesa, ale i účinná beatová stručnost, to vše doplněné posluchačsky drtivým sloganem v refrénu a názvu.

Karel Gott – Konec ptačích áriíPříkladů je řada: Jsem na světě rád, Cesta rájem, Adresát neznámý, Pošli to dál, C’est la vie, Lady Carneval, Teď nemám čas, možná jindy, Zpátky si dám tenhle film, Korunou si hodím, Kávu si osladím, Kufr iluzí, Pochopíš mý vrásky nebo Zavřu teď krám s básněmi – zdánlivě obyčejná slova, ale v neobyčejných kombinacích.

V obsažném bookletu navíc Karel Gott zajímavě vysvětluje třeba četnost písní s létacími motivy, viz titulní, ale také Proč ptáci zpívají, Žaluji ptákům, Ptačí nářečí, Čápi už nemaj stání nebo Kdepak, ty ptáčku, hnízdo máš? Tato retro kompilace nabízí podstatnou část písňové spolupráce tehdy mladého zpěváka a ještě mladšího textaře, dramaticky ukončenou před dlouhými čtyřiceti lety.

Je nepochybné, že tehdejší hity mezitím mohly hudebně zestárnout a tehdy zpívané rýmy mohly nenapravitelně zevšednět. Je obdivuhodné sledovat, že v drtivé většině případů se tak dodnes nestalo.

Vzpomínkové troj CD Karel Gott - Konec ptačích árií vyšlo 18.1. 2013

Zdroj, foto: Supraphon

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Karel Gott – Konec ptačích árií:

Karel Gott – Konec ptačích árií
Karel Gott – Konec ptačích árií
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
TAké mám ráda písničky Karla,ale hlavně ty z dob minulých,ráda si je poslechnu a trochu zavzpomínám.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Karla kdykoliv...
Obrázek uživatelky
profil
mám ráda české písně a karla si poslechnu kdykoliv,ráda ho poslouchám
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles