Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Karlovský gastrofestival láká na dobré jídlo i zábavu

30. 09. 2014 | Kultura
Máte rádi dobré jídlo? Na první říjnový víkend vám přinášíme tip na opravdu zajímavý výlet za gurmánskými zážitky do Beskyd, na Valašsko.

Tradiční ochutnávky regionálních specialit, mezinárodní farmářský trh, soutěž o nejlepší frgál, galavečeře a kuchařské show, ale také třeba frgálovou manufakturu s možností vyzkoušet si výrobu frgálů, novou soutěž o nejlepší klobásu nebo uvedení nového regionálního piva - to vše nabídne 6. Karlovský gastrofestival 3. až 5. října ve Velkých Karlovicích.

Tento tradiční svátek jídla na Valašsku pořádá Resort Valachy, provozující ve Velkých Karlovicích hotely Lanterna, Horal a Galik, spolu s dalšími hotely a penziony v údolí Léskové. Jejich nabídku každoročně doplňují regionální producenti a zajímaví hosté z tuzemska i zahraničí.

Karlovský gastrofestival„Vedle nové soutěže o nejlepší klobásu bude letošní novinkou další rozšíření počtu gastro zastávek, na kterých budou moci návštěvníci ochutnávat regionální speciality či nakupovat krajové produkty. Letos nabídneme 14 gastro zastávek s šesti desítkami stánků rozprostřenými na 3,5 kilometrech, což hostům přinese bohatý výběr a spoustu zážitků. I letos je vstup na gastrofestival zdarma. Zpoplatněny jsou jen vybrané doprovodné programy,“ láká ředitel Karlovského gastrofestivalu a zároveň i pořádajícího Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Stejně jako v minulých letech budou moci hosté v rámci programu ochutnat i gastronomii v podání šéfkuchaře ověnčeného michelinskou hvězdou. Letos gastrofestival přivítá jednoho z dvojice českých držitelů michelinské hvězdy Romana Pauluse, šéfkuchaře pražského Alcronu. Ten během hostování v hotelu Lanterna připraví šestichodovou Michelinskou galavečeři v sobotu 4. října a o den později tříchodový Michelinský oběd. Uskuteční se i galavečeře šéfkuchařů Resortu Valachy.

Karlovský gastrofestival - FrgályHlavním bodem programu pro širokou veřejnost je tzv. Gastro tour s farmářským trhem, při které můžete v sobotu i neděli putovat údolím Léskové po gastro zastávkách a ochutnávat různé speciality. Údolí se dá snadno projít či projet na kole po cyklostezce Bečva, můžete se také popovézt vláčkem, koňským povozem a historickým autobusem.
Mezi doprovodnými programy patří k největším lákadlům soutěž o nejlepší valašský frgál, spojená s ochutnávkou veřejnosti. Zpestřením letošního ročníku má být také slavnostní uvedení piva nového Karlovského minipivovaru Pod Pralesem. Nebude chybět ani další zábava a to i pro děti. Na jednotlivých gastro zastávkách jsou dětská hřiště či dětské koutky, mnohde bude připraven speciální program pro děti s atrakcemi.
Více: www.karlovskygastrofestival.cz

Naše tipy z programuKarlovský gasrofestival 2014

  • Vstup na gastrofestival je zdarma, zpoplatněny jsou jen vybrané doprovodné programy.
  • Chcete si vyzkoušet pečení frgálů? Navštivte frgálovou manufakturu, kde si výrobu tohoto tradičního valašského koláče zkusíte pod vedením pekařek. Svůj frgál si můžete odkoupit s sebou domů.
  • Pokud již umíte frgály péct, zapojte se do soutěže o nejlepší frgál. Nebo se můžete zúčastnit nové soutěže o nejlepší valašskou klobásu. Více o obou soutěžích se dočtete zde.
  • Velkým lákadlem je farmářský trh, na kterém i letos najdete spoustu dobrot k ochutnávce i zakoupení s sebou domů. Trh nabídne šest desítek stánků s produkty z Valašska i Slovenska, přijedou ale i farmáři z Maďarska.
  • Na místě je k dispozici několik bezplatných parkovišť, k nimž vás po příjezdu nasměřují pořadatelé. Údolím se pak můžete pohybovat pěšky, nebo se svézt vláčkem, koňským povozem či historickým autobusem.
  • Na Karlovském gastrofestivalu můžete zůstat i po setmění. Na večery se na různých místech chystají zážitkové galavečeře, barmanské programy či posezení s živou muzikou.


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Karlovský gastrofestival láká na dobré jídlo i zábavu:

Karlovský gastrofestival láká na dobré jídlo i zábavu
Karlovský gastrofestival láká na dobré jídlo i zábavu
Karlovský gastrofestival láká na dobré jídlo i zábavu
Karlovský gastrofestival láká na dobré jídlo i zábavu
Karlovský gastrofestival láká na dobré jídlo i zábavu
Karlovský gastrofestival láká na dobré jídlo i zábavu
Karlovský gastrofestival láká na dobré jídlo i zábavu
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
.....každy rok navštěvuji a vždy se objeví nejaka zajímavost a to nejen návštěvou nějakého filmu.
Obrázek uživatelky
profil
kdyby to pro mne nebylo tak daleko hned bych jela
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kroj