Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Karolína, domácí kuchařka: Bez masa

3. 12. 2017 | Televizní tipy
Zima je obdobím, kdy má většina z nás chuť na maso, ovšem i to se někdy přejí. Oblíbená kuchařka Karolína Kamberská předvede, že i bez něj lze připravit úžasné, syté a výrazné jídlo. Několik ze svých oblíbených jídel diváky naučí už v neděli 3. prosince v 17.15 na Prima LOVE v dalším díle pořadu Karolína, domácí kuchařka.

Karolína, domácí kuchařka – 3.12. 2017:


V jednom období svého života byla Karolína vegetariánkou, nakonec ji, jak sama říká, „zlákala vůně opečených špekáčků“. Ví, že maso k životu potřebuje, ale radí poslouchat své tělo a rozhodnout se podle sebe. Ona sama ráda vaří i bezmasá jídla. Tentokrát prozradí recept na rychlou večeři nebo skvělé pohoštění pro návštěvu. Využije k tomu dýni, která se v našich podzimních jídelníčcích už zabydlela. „Má krásnou barvu, která pro mě symbolizuje podzim. A také výbornou, sytou hřejivou chuť. Dá se z ní udělat mnoho zajímavého než jen oblíbená dýňová polévka. Hitem u nás doma je obalená v těstíčku,“ prozrazuje Karolína.

Karolína, domácí kuchařka: Bez masaDalším receptem bude karí – známá, zářivě žlutá indická směs koření, která je i oblíbeným jídlem. Bývá to směs masa, zeleniny v syté, pikantní kořeněné omáčce a někdy má i čistě zeleninovou variantu. V indické kuchyni je pro takové účely často používán třeba květák. Výraznou žlutou barvu dodává karí koření kurkuma, které se říká také indický šafrán. Jde o jeden ze základů karí, ale nesmí se to s ní přehnat, jinak by jídlo zhořklo. „Když se nechá karí trochu odležet, je ještě lepší. Nejlepší je druhý den, kdy se krásně prolnou všechny chutě. Jenže to u nás doma ještě nebylo, takže to nevím jistě. Vždy, když ho dovařím, vrhneme se na něj a za chvíli je pryč,“ směje se Karolína.

Sladkou tečku v bezmasém menu zajistí pomerančová marmeláda. V dětství měla Karolína ráda jahodovou, stejně jako její děti, ale poté objevila chuť té pomerančové. „Jednou nám ji přivezla návštěva z Anglie a já zjistila, že je velmi snadné si jí vyrobit. Tradiční anglický recept používá místo želírovacího cukru ten normální, ale vaření pak trvá 4 hodiny. Já marmeládu raději připravuji rychle, aby jí zůstala nádherná zářivá barva a také vitaminy. Dětem ji pak namažu třeba na palačinky, které milují,“ říká.

Bezmasé menu podle Karolíny


•    Dýně v sezamovo-šalvějovém těstíčku se sýrovým dipem
•    Zimní květákové karí s rýží
•    Pomerančová marmeláda

Otevřete pokladnici plnou receptů a vařte s chutí a láskou. Sledujte desátý díl pořadu Karolína, domácí kuchařka v neděli 3.12. 2017 v 17.15 na Prima LOVE.


Zdroj, foto: Prima LOVE
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Karolína, domácí kuchařka: Bez masa:

Karolína, domácí kuchařka: Bez masa
Karolína, domácí kuchařka: Bez masa
Karolína, domácí kuchařka: Bez masa
Karolína, domácí kuchařka: Bez masa
Karolína, domácí kuchařka: Bez masa
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !