Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Karolína, domácí kuchařka: Retro

19. 11. 2017 | Televizní tipy
Oblíbená kuchařka Karolína Kamberská se podle svých slov celý život pere s pocitem, že jednou je moderní ženou, jindy v ní ale vyhrává pocit naprostého staromilce. Také v kuchyni má dny, kdy chce vařit lehce, jednoduše a moderně, a dny, kdy si chce pustit černobílý film a uvařit něco ze starých kuchařek. Jaká jídla v ní vyvolávají retro náladu, uvidíte už v neděli 19. listopadu v 17.15 na Prima LOVE.

Karolína, domácí kuchařka – 19.11. 2017:


Jednou z ingrediencí receptu, který Karolína představí v dalším díle svého pořadu, jsou syrečky nebo správně – tvarůžky. K těm prý měla vždycky vřelý vztah. A to i za cenu, že když je donesla domů, tak polovina její rodiny prchla. Ona sama je má ráda i jen tak na chlebu s máslem. Na jedné ze slavností olomouckých tvarůžků pak ochutnala i syrečkovou zmrzlinu. Geniální kombinaci pak podle Karolíny vytvoří syrečky s bramborákem.

Karolína, domácí kuchařka: RetroDalším jídlem s vůní tradice je podle Karolíny krkovice. Je vůbec jedním z jejích nejoblíbenějších mas, protože je pěkně šťavnatá a dá se připravit velmi rychle.

A nakonec si připomeneme recept našich babiček na tvarohové těsto, na které jsme už trochu zapomněli, přitom je škoda jej nepoužívat. Jeho příprava je totiž jednoduchá a jeho jemná, navinulá chuť podtrhuje dojem, že jde o těsto celkem zdravé. Takové tvarohové šátečky lze naplnit čímkoli, vynikající jsou třeba s ořechovou náplní nebo s povidly. Karolína použije jablečnou náplň, která se do nich také skvělé hodí. Navíc má oblíbená kuchařka na podzim jablek plný sklep a vůně šátečků jí připomíná dětství. „Naše doba je krásná, někdy je ale trochu rychlá a náročná, občas mám touhu zpomalit. A zjistila jsem, že mi k tomu krásně pomáhá, když si něco uvařím anebo upeču ze starých kuchařek,“ říká.

Retro menu podle Karolíny


•    Křenové bramboráčky s olomouckým syrečkem
•    Krkovička s pivem a hořčicí, topinka
•    Tvarohové šátečky s jablky

Otevřete pokladnici plnou receptů a vařte s chutí a láskou. Sledujte osmý díl pořadu Karolína, domácí kuchařka v neděli 19.11. 2017 v 17.15 na Prima LOVE.



Zdroj, foto: Prima LOVE
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !