Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Každé druhé dítě půjčuje peníze kamarádům. A ne vždy je dostane zpět

25. 11. 2017 | Finance
Nedávný průzkum ukázal, že české děti dostávají první kapesné v průměru v sedmi letech a i z menších částek si dokáže většinou trochu spořit, nejčastěji ve starém dobrém prasátku. Některá čísla z průzkumu už ale tak veselá nejsou: naše ratolesti si totiž mezi sebou vesele půjčují a zdaleka ne vždy peníze dostanou od svých spolužáků nebo kamarádů zpět!

Navíc se podle zjištění se nejedná o žádné drobné půjčování deseti korun na svačinu, ale o poměrně vysoké částky, které jsou leckdy vyšší, než kapesné dítěte na celý měsíc. Děti si průměrně půjčují okolo 250 korun. A jak ukázal průzkum, zkušenost s takovýmto půjčováním peněz kamarádům má téměř polovina dětí.

půjčování penězPodle něj většinu dluhů děti svým kamarádům řádně splatí. Ale je zde asi dvacet procent dluhů, která zůstane v nenávratnu. Statisticky vyjádřeno to znamená, že každý pátý školák, který si půjčí peníze, je už svým vrstevníkům nikdy nevrátí.  

Dobrou zprávou naopak je, že malých dlužníků je výrazná menšina, protože podle průzkumu si naopak tři čtvrtiny dětí dokáží šetřit. Průměrná výše úspor, kterou děti mají, je dva tisíce korun. Zatímco ty nejmladší školou povinné děti mají měsíční kapesné mezi 100 - 150 korunami, ty nejstarší školáci hospodaří s rozpočtem téměř 700 korun měsíčně.


Zdroj: ČSOB


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles