Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kdo je kdo v Kuchařské pohotovosti

18. 12. 2008 | Televizní tipy

O pořadu Kuchařská pohotovost, který vám pomůže dostat se z problémů s oslavami, večeřemi, svátečním menu a mnohými dalšími akcemi, se můžete dočíst v článku Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!

 

Dnes vám Chytrá žena prozradí něco o samotném kuchařském týmu….

 

Šéfkuchař - Jiří Král

Sympatický Jiří je šéfkuchařem Francouzské a Plzeňské restaurace v Obecním domě v Praze. O tom, že svou práci skutečně zbožňuje, svědčí také fakt, že ji považuje za „maximálně smyslnou“. Má za sebou mnoho stáží, například v Paříži, Německu, Skotsku, Itálii či Indonésii a roku 1996 získal titul Kuchař roku ČR.

 

Kuchařská pohotovostKuchařině se rád věnuje i ve svém volném čase. Seznam jeho aktivit je skutečně tučný, ostatně posuďte sami: člen představenstva Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, kapitán národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky, člen rytířského cechu Chabne des Rotisseurs (rytíři gastronomie) a v neposlední řadě samozřejmě také člen týmu v pořadu Kuchařská pohotovost, kde se své role ujal s profesionalitou a zájmem sobě vlastním.

 

 

Šéfcukrář - Vladimír Krofta

Vladimír, náš mistr sladkostí, pracuje jako šéfcukrář hotelu Corinthia towers v Praze. Po vyučení v pražském Intercontinentalu a maturitě na Střední gastronomické škole působil v několika hotelích a restauracích v Praze, ale také například v Londýně ve vyhlášených hotelích Victoria a Lanesbrough.

 

Podobně jako Jiří má také Vladimír na svém kontě mnoho různých zájmů, jak jinak než se zaměřením na svůj obor. Za vše mluví členství v Asociaci kuchařů a cukrářů ČR a Chabne des Rotisseurs. Za své cukrářské umění si odnesl bronzovou plaketu M. D. Rettigové, může se pochlubit titulem Cukrář roku v letech 1996 – 1998 a ve své sbírce má také stříbrnou medaili Gastro Hradec.

 

S příjemným Vladimírem si můžete bez obav popovídat třeba i rusky a anglicky, což je v jeho branži nesmírné plus.

 

 

Odbornice přes studenou kuchyni - Martina Nemčeková

Temperamentní Martina je skutečný kouzelník. Pracuje jako šéf směny studené kuchyně v Obecním domě v Praze. Svůj obor miluje a nutno podotknout, působí v něm tak jistě a bezchybně jako ryba ve vodě. Absolvovala mnohé stáže u nás i v zahraničí, účastnila se také kuchařských republikových soutěží.

 

Ve studené kuchyni jí uchvacují především klasické české předkrmy v netradičním provedení a asijská kuchyně, ve které nalézá pro svou kulinářskou fantazii bohaté vyžití. Miluje zejména sushi. Oblíbila si jej nejen proto, že je zdravé a dobré, ale především, jak říká: „Je to takový krásný obraz na talíři.“.

 

Kreativní duch a nadšení se v ní zkrátka nezapře.

 

Sledujte pořad Kuchařská photovost každou sobotu

v 17:25 na ČT1 a uvidíte sami!

 


Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti včetně receptů:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!



Zdroj: Česká televize

 

Alena Rašková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle