Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kdy dává úvěr smysl? Důležité je nad ním přemýšlet a vybírat s rozmyslem.

31. 03. 2015 | Finance
Pořídit si nové auto, postavit dům či zrekonstruovat byt a následně ho vybavit podle svých představ, je snem snad každého z nás. V dnešní době však může být splnění podobných plánů finančně náročné. Jak tedy řešit situaci, kdy nám na důležité a mnohdy neodkladné investice nestačí běžné úspory? Jako účinné řešení se nabízí půjčka.

Více než tři čtvrtiny Čechů jsou ochotni vzít si půjčku na produkt, který vnímají jako dlouhodobější a trvalejší investici. Tou může být rekonstrukce, nové auto, studium nebo vybavení bytu či domu. Jak ale v nepřeberném množství půjček vybrat tu správnou, abychom se nespálili?

Pár tipů, na co se zaměřit


Ještě před tím, než si rozhodnete půjčit, je důležité si vaše rozhodnutí dobře promyslet a při výběru úvěru dodržet několik základních pravidel:

  • Nejprve se na internetu a u svých přátel či rodiny informujte o zkušenostech se společností, u které si chcete půjčit.
  • Následně si zjistěte podmínky úvěru, jako je jeho skutečná cena, výše úrokové sazby či splatnost. Pátrejte po možnostech pojištění úvěru a následcích, které by mohly nastat v případě neschopnosti splácet.
  • Hledejte natolik transparentní a férový úvěr, abyste později nebyli překvapeni skrytými poplatky například za jeho vedení nebo předčasné splacení.
  • Buďte aktivní a porovnejte nabídky u několika různých společností.  
  • A v neposlední řadě si všechno, co se chystáte podepsat, pořádně přečtěte. Většina lidí totiž věnuje čtení úvěrových smluv pouze zlomek času, což u nesolidních společností může mít pro klienta negativní důsledky.

půjčkyDetaily jsou důležité

Ať už si půjčku zřizujete sami nebo prostřednictvím finančního poradce, podle odborníků byste se vždy měli krom tipů zmíněných výše zaměřit i na důležité detaily, jako je osobní přístup či kvalitní klientská podpora. Do té spadají i přehledné internetové stránky a transparentní podmínky. Je alarmující, pokud vám společnost nevěnuje dostatek času k podání srozumitelných informací a vy díky tomu podepíšete něco, čemu nerozumíte. Ještě o trochu hůře se jeví situace, kdy po uzavření smlouvy nemáte možnost kvůli nedostupnosti zákaznického servisu upravit podmínky samotného úvěru například v případě, že ho chcete předčasně splatit nebo když potřebujete odložit splátku.

Sledujte trendy, ušetříte.


Pokud nechcete být na půjčku sami a zároveň máte zájem získat výhodnější podmínky, jako je nižší úroková sazba či dosažení celkově vyšší částky půjčení, porozhlédněte se po možnosti takzvané partnerské půjčky. Společná investice nejenom že rozloží míru vaší zodpovědnosti, ale dovolí vám dosáhnout i na věci, které byste si sami pořídit nemohli. Další velkou výhodou je i to, že si ji můžete vzít nejenom s manželem či životním partnerem, ale i s kýmkoli dalším ze společné domácnosti. Navíc partnerská půjčka sníží i riziko proti neschopnosti splácení.

Půjčka je užitečný nástroj, se kterým je však důležité nakládat s rozmyslem. Pokud se budete řídit výše zmíněnými radami, může vám pomoct splnit plány, které byste z našetřených úspor prozatím nemohli uskutečnit.

Zdroj: Cofidis


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !