Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Když dětem nejde čtení

22. 07. 2015 | Knižní tipy
Název knihy: Když dětem nejde čtení 3
Autorka: Stanislava Emmerlingová
Ilustrace: Olga Ptáčková
Nakladatelství: Portál
Formát: 206 x 295 mm
brožovaná, lesklá
Počet stran: 84
Cena: 131 Kč

Čtení slov se shluky souhlásek

Třetí díl pracovních listů, které pomáhají dětem při problémech se čtením, svým pojetím navazuje na dva předcházející díly. Je to zábavná čítanka, s níž může dítě pracovat doma i ve škole.

Když dětem nejde čteníJe zaměřena na zvládnutí plynulého čtení, syntézy a analýzy slabik se souhláskovými shluky a slov, které tyto slabiky obsahují. Děti se učí tvořivým způsobem, vychází se z dovedností, které už zvládly.

Cíleně jsou využívány prvky tvořivé dramatiky, obrazné představivosti, globálního myšlení apod., tedy aktivity, které zapojují do procesu učení pravou hemisféru.

Druhá část je více zaměřena na rozvíjení aktivit levé hemisféry (rytmizace, hádanky, doplňovačky). Pracovní listy jsou vhodné pro individuální práci s dyslektickými dětmi, k výuce čtení ve specializovaných dyslektických třídách, zvláštních školách a také k nácviku čtení v domácím prostředí pod vedením rodičů, nejlépe ve spolupráci s vyučujícím nebo se speciál


Když dětem nejde čtení 1

Podtitul: Čtení slov s otevřenou slabikou
Tyto pracovní listy jsou zábavnou čítankou, určenou dětem, které při běžné výuce čtení v první třídě nezvládly plynulé čtení otevřených slabik a slov z nich složených a které čtou bez porozumění. Pracovní listy jsou vhodné i pro individuální práci s dyslektickými dětmi integrovanými v běžných třídách základní školy, případně k výuce čtení ve specializovaných dyslektických třídách, zvláštních školách, a také k nácviku čtení v pedagogicko-psychologických poradnách, nebo v domácím prostředí pod vedením rodičů, s vyučujícím dítěte nebo se speciálním pedagogem.


Když dětem nejde čtení 2

Podtitul: Čtení slov s uzavřenou slabikou
Pracovní listy umožní učitelům i rodičům účinněji pomáhat dětem při jejich problémech se čtením. Děti se učí číst pomocí hry, využívá se i prožitku a obrazného přepisu, tedy činností zaměstnávajících pravou mozkovou hemisféru. Tak je možno zintenzivnit činnost mozku při učení, a tedy zvýšit úspěšnost nápravy poruchy čtení. Kromě toho tento způsob učení děti baví. Publikace navazuje na úspěšný předchozí díl a je zaměřena na nácvik motorického čtení a zvládnutí plynulého čtení uzavřené slabiky a slov s touto slabikou s důrazem na porozumění čteným slovům.


Tyto knihy Když dětem nejde čtení koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Portál.cz.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Když dětem nejde čtení:

Když dětem nejde čtení
Když dětem nejde čtení
Když dětem nejde čtení
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Mám již dva první díly, jsou skvělé. A teď mě napadá, kdo z rodičů si je objedná. Nikdo. Dnes se nečte, ba i proč. Každý snad ví, že naučit číst se má v 1. ročníku. Někomu to jde, někomu ne. Pokud to nejde, je již na samém rodiči, aby s dítětem doma čtení procvičoval.
Mě by zajímalo, kolik dětí za první republiky, po válce se nenaučilo číst. Zda rodiče to nechali tzv. "plavat" Nechali, a obviňovali školu. Ono to není jen o škole. Někteří rodiče mají mylné mínění, že doma se nic dělat nemusí. Ano, nemusí. A podle toho to tak někdy vypadá.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles