Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Když mě trápí bolest v krku

23. 05. 2015 | Nemoci
Stres a únava stejně jako nachlazení a virózy zvyšují naši náchylnost k bolesti v krku. Naštěstí jde o onemocnění, které velmi dobře odpovídá na přírodní léčbu. Naproti tomu Angína je akutní zánět krčních mandlí. Angínu bychom neměli přecházet a měl by ji vždy posoudit lékař.

Škrábání v krku, bolest nebo zarudlá sliznice obvykle neznamenají vážné potíže a obvykle se jich zbavíme pomocí domácích přípravků nebo přípravků, které jsme schopni pořídit v lékárnách. Kdy ovšem nastane ten moment, že bolest v krku přejde v závažnější onemocnění, které by měl vyšetřit lékař? Jak poznáme rozdíl mezi lehkým nachlazením a angínou?

Bolest v krku

Bolest v krku není sama o sobě nemocí, ale příznakem onemocnění. Pocit škrábání a pálení, který začíná vzadu v ústech a šíří se dolů k hrtanu, je vesměs vyvoláván zánětem. Nejčastějšími příčinami bolestí v krku jsou bakteriální a virové infekce, svou roli hraje i alergie, znečistěné ovzduší, suchý vzduch a tabákový kouř.

Když mě trápí bolest v krkuPokud Vás začne bolet v krku, měli byste v první řadě začít s obranou imunitního systému.  Doporučuje se používat doplňky, které jsou určeny k posílení imunitního systému, pomáhají hojit zanícenou tkáň v hrdle a zmírňovat bolest. Vitamin C pomůže zvládat infekce horních dýchacích cest, které způsobují bolest v krku. Při prvních známkách podráždění v hrdle se doporučuje užívat česnek a echinacea, jež mají antivirové a antibakteriální vlastnosti.

Jak předcházet bolesti v krku

Bolestí v krku můžeme předcházet dodržováním jednoduchých pravidel.
•    Doma nebo v kanceláři je doporučeno používat zvlhčovač vzduchu, který brání vysychání sliznic.
•    Pokud je to možné, omezte používání klimatizace.
•    Nekuřte a vyhýbejte se zakouřeným místnostem.
•    Pijte hodně tekutin (osm i více šálků denně). Vhodnější jsou teplé tekutiny - například polévky a čaj.
•    V případě prevence se doporučuje používat zvlhčující spreje, které chrání sliznici dutiny ústní a krku, hydratují a napomáhají k obnově postižených míst.

Angína

Angína bývá mylně považována za banální onemocnění, avšak její přechození může mít za následek nebezpečné komplikace. Neléčená angína může způsobit akutní selhání ledvin (hlavně u dětí), další komplikací může být vypuknutí revmatické horečky, která často zanechává trvalé následky na kloubech a srdci.

Prvním příznakem zánětu je silná bolest v krku spojená s potížemi při polykání. K doprovodným příznakům patří teplota, bolest hlavy i v uších, zvětšení a citlivost krčních uzlin a nepříjemný dech. Na povrchu mandlí se může objevit hnis a v jejich okolí abscesy, což jsou dutiny vyplněné hnisem.

Jak nejlépe vyléčit angínu

Pro vyléčení je nutný klid na lůžku a obvykle i antibiotika, podmínkou však je přesné dodržení dávky a délky užívání. Kromě antibiotik jsou hojně využívána i kloktadla, která snižují bolesti v krku. Důležité také je pamatovat na přísun dostatečného množství tekutin. Pokud budete svou nemoc často přecházet a nevěnovat léčbě dostatek pozornosti, s velkou pravděpodobností se vám nemoc vrátí. Pokud to tedy jde, je nejlepším lékem spánek a klid na lůžku nejméně 2 až 3 dny, samozřejmě v kombinaci s vhodnými léky. I z obyčejného bolení v krku se totiž může vyvinout angína, zánět středního ucha nebo další, i mnohem závažnější komplikace.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Mně na bolest v krku skvěle zabraly cucací tabletky Preventan Quattro. Smajlík
Ptala jsem se v lékárně na něco přírodního a byl mi doporučený právě Preventan. Od té doby ho kupuju i dětem, když je škrábe v krčku.
Obrázek uživatelky
profil
jsou chutné, to máte pravdu a nemůžu si pomoct,ale to je taková moje první pomoc, mám je taky moc ráda. A po chvilce mám pokoj Smajlíkpřestae mě do chvlky škrábat v krku a pak je to už v cajku.
Tamara
Obrázek uživatelky
profil
jsou chutné, to máte pravdu a nemůžu si pomoct,ale to je taková moje první pomoc, mám je taky moc ráda. A po chvilce mám pokoj Smajlíkpřestae mě do chvlky škrábat v krku a pak je to už v cajku.
Tamara
Obrázek uživatelky
profil
Pastilky od herbalmedu? ty já mám moc ráda, chutnají mi a vždycky mě zbaví porblému, mám v kabelce a když mě něco přepadne dámsi a mám zase klid.
Obrázek uživatelky
profil
Na krk vždycky cucám herbalmed pastilky, jsou prefektní hlavně protože mají v sobě spoustu bylinek, ale taky mi moc chutnají. Ale jinak si je vemu i preventivně,když cítím, že není vše jak má být a uleví semi a nevím, že mi něco bylo.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles