Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Když se dítě usmívá a rodiče také

19. 06. 2020 | Vývoj
-Komerční sdělení-

Bylo by velké klišé napsat, že úsměv je jedna z nejhezčích věcí na světě? Asi ano, ale je to tak. Když se usmívá miminko, obvykle se smějí také jeho rodiče. Když jsou usměvaví rodiče, maminka i tatínek, svůj smích zase přenáší na své děti. Je to takový krásně začarovaný kruh. Naše děti vnímají naši náladu, vnímají to, zda jsme unavení, zda nás něco trápí, jsme nervózní. Dobré fungování rodiny, ve kterém tatínek pomáhá mamince a maminka zase tatínkovi, je jeden dílek onoho usměvavého kruhu, který nám přináší radost.

pohodlí s PampersSprávná parta


Rodina je okruh lidí, kteří se milují, respektují a pomáhají si. Prostředí, v jakém naše děti vyrůstají, je formuje a nastavuje jim cestu životem. Důležité je, jak my dospěláci fungujeme. Naši souhru, tedy tu partnerskou a rodičovskou, dítě vnímá možná více, než si myslíme. A tak buďme správná parta. Spolupracujme a takové ty nutné rodičovské činnosti dělejme společně a nebo si je s partnerem vyměňme, ať děti vidí, jak všestranné a flexibilní rodiče mají.



Přebalování, oblékání, holčičí povídání, traktor, fotbal, chlapské řeči...


Pohodlí, komfort, správná strava, suchá plenka, to je jen několik málo věcí, které chceme, aby naše děti měly stále k dispozici. Vykouzlit úsměv a pořádně děti rozesmát nebývá tak těžké, stejně jako se postarat o jejich komfort, pohodlí a spokojenost. Co ale není úplně nejoblíbenější, a neřadí se ani mezi jednoduchou disciplínou, je přebalování. Kolikrát jste už zažili naprostou katastrofu? Kolikrát sebou miminko tak mrskalo, že né a né mu tu plínku nandat? A tak naše otázka zní: Kdo u vás doma nejčastěji přebaluje?

Přebalují skutečně více maminky, protože tatínkové tuto činnost nemají vůbec rádi, nebo je to naopak? Řadí se tedy skutečně přebalování mezi takové ty maminkovské činnosti? Nebo se to tak prostě jenom říká?

Oblékání šatiček, jak našich nejmenších, tak všech panenek, které jsou k dispozici, holčičí povídání, později objevování toho, co ta krásná červená rtěnka všechno dokáže a také to přebalování... Zdá se, že tohle všechno spíše patří do portfolia všech maminek. Všechno ale může být jinak! Tatínek může vybírat nejkrásnější šaty na světě a přebalovat a maminky zase jezdit po zemi traktorem a vysvětlovat pravidla fotbalu. Nezapomeňte, vždyť jste jedna velká parta! Zaměňte seznam činností, na které jste zvyklí, a vyzkoušejte si ty činnosti, které doposud vykonával váš protějšek. A přebalování může být hned první z nich.
Pampers

TIP: Přebalování si můžeme sami ulehčit. Použitím plenkových kalhotek. Plenkové kalhotky, tedy plenky, které vypadají a chovají se jako natahovací kalhotky, můžeme sehnat například u značky Pampers. Pampers Pants nám ušetří spoustu práce a nervů. Díky širokému a hebkému pásu po celém obvodu se plenkové kalhotky snadno oblékají i svlékají a skvěle padnou každému dítěti.  Nebudeme už muset odhadovat, jak na plence nejlépe zalepit „lepítka” tak, aby miminko plenka netlačila na bříško, zároveň ale, abychom plenku nenechali až moc volnou. Přebalení nám zabere pár vteřin a můžeme se s úsměvem pustit do dalších aktivit.

A není to jen přebalování, které nás spojuje. Na tohle se můžeme společně také těšit aneb, když naše děti perlí:  


😆 Mami, můžu …? Zeptej se táty! Tati, můžu …? Zeptej se mámy!
😆 Strašně jsem se lekl, když maminka dostala rýmu, protože jsem si myslel, že
nám bude vařit tatínek.
😆 Babička je tlustá, protože je plná lásky.
😆 Nevím, kolik mi je roků, protože se to stále mění.
😆 Na maminky se nemá křičet protože jsou prospěšné

PampersDost bylo legrace. Vrátit se musíme k našemu tématu, k úsměvům a společnému rodinnému fungování. Když jsou miminka ještě malá, opravdu převážnou většinu času řešíme jejich stravu a jejich plenky. Plenky chceme suché a přebalování klidné. Pokud se vám nedaří miminko přesvědčit, že v době přebalování by vám mohlo alespoň trošku práci usnadnit, pak je moc dobré zkusit několik našich dalších tipů.

Zkuste miminko nadchnout nejen svým hlasem, kdy mu můžete u přebalování třeba vždy zpívat tu stejnou písničku, kterou si zamiluje, ale zaujmout ho můžete také prostorem. Vezměte miminko do náruče a ukazujte mu celý byt, vyprávějte a nadchněte ho pro vše co vidí, nejvíce ale samozřejmě pro přebalovací pult. Docílíte tím, že si místo k přebalování oblíbí a bude se v něm cítit příjemně a bezpečně. „Je skvělé dát miminku hračku, která ho po dobu přebalování zabaví. Může to být třeba chrastítko, něco šustivého a pokud nemáte nic po ruce, využít můžete rovnou plenku, kterou vám pak miminko může samo podat, “ říká neonatoložka MUDr. Soňa Šuláková. Celé přebalování si můžete zpříjemnit dobrým výběrem plenek. „Pokud zvolíte plenkové kalhotky, které vám ulehčí celý proces přebalování, neboť se velmi snadno nejen nandají ale také sundají, ušetříte si tím tak plno možného trápení, které přebalovaní některým maminkám přináší,“ doplňuje Soňa Šuláková.

Pampers

A protože u mnoha čtenářek teď určitě stoupne touha více tatínka do přebalování zapojit, napadlo nás na tatínky myslet také v jiné záležitosti. Blíží se Den otců! Slavit ho budeme už 21. června 2020. Připravte pro tatínky s dětmi nějaké hezké překvapení, a nebo zapojte tatínky do soutěže, kterou si pro vás přichystal Pampers Klub. Více o soutěži se dozvíte na webových stránkách Pampers Klub.


A jak vlastně Den otců vznikl? Trocha historie..


Historicky první den otců se konal 19. června 1910 v americkém státě Washington. Proč zrovna toto datum? Američanka Sonora Smart Doddová, zakladatelka tohoto svátku, chtěla projevit v den narozenin svého otce svému tatínkovi vděk za to, že se o ní i její čtyři sourozence zvládal po smrti maminky skvěle postarat. První oslava Dne otců tak byla spíše soukromá, pak však začal tento svátek rychle nabírat na popularitě a postupně se dostal i do dalších zemí. V mnoha z nich se od té doby tradičně slaví právě 19. června, v den svátku Josefa, a je tak spojení s křesťanskou kulturou. Například ve Finsku je ale Den otců oslavován až druhou neděli v listopadu a červnový termín je vyhrazen Mezinárodnímu dni mužů, tedy i těm bezdětným. U nás tento svátek není ještě tak zaběhlý jako je třeba Den matek.

Máme ale velkou příležitost k tomu, abychom to změnili a všem tatínkům darovali úsměv, pohlazení, objetí nebo třeba nějakou maličkost pro radost. V České republice tento svátek připadá vždy na třetí červnovou neděli. Popřát tatínkům můžete tedy už brzy, a to 21. června 2020.
Pampers

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !