Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Když si pořídíte štěně...

30. 06. 2015 | Zvířátka
Pes patří mezi nejvíce domestikovaná zvířata a ne nadarmo se říká, že je nejlepším přítelem člověka. Pořídit si štěně však může mít mnohá úskalí. Než si ho pořídíte, zvažte, zda na něj máte časové možnosti, zda pro něj máte v bytě nebo domě místo a jestli mu můžete věnovat váš čas. Pes je tvor společenský a často vám to bude dávat najevo.

Pořizujeme štěně

Odborníci doporučují odebírat štěňátka ideálně týden po prvním očkování, tedy minimálně ve věku 7 týdnů. Psa si můžete odvézt i později, nemělo by však být starší více než dva týdny. V tomto věku je již většinou ukončena tzv. fáze socializace a přivykání na novou smečku, jiné prostředí, rytmus života apod. bývá pak často velmi komplikované. Při odboru rozhodně nezapomeňte na očkovací průkaz pejska, ve kterém má uvedeno, kdy proběhlo první očkování a záznam o všech odčerveních.

když si pořídíte štěněKdyž už jste si vybrali to pravé plemeno, přichází nejdůležitější – přípravy na příchod štěněte.

Co pro něj budete potřebovat?
Správně velký pelíšek, i když ze začátku bude určitě chtít spát ve vaší posteli. Zapomenout nesmíte také na různé druhy hraček velikostí přiměřených psovi, psí toaletu se stelivem, misky na vodu a krmení, kartáč na vyčesávání chlupů, kleště na drápky, roztok na čištění uší, psí šampon, vodítko a náhubek.

První dny mohou být náročné

V prvních dnech, kdy budete mít psa doma, se může často stávat, že vám svou přítomnost bude dávat hlasitě najevo. To souvisí s příchodem štěněte do nového a neznámého prostředí. Najednou u sebe nemá matku, která ho kojila a starala se o něj. Nemá u sebe ani své psí sourozence, vedle kterých ležel při kojení, a se kterými si tak báječně vyhrál. Odtržením od těchto vazeb může proto štěně začít smutnit. Každá fena totiž 3-5 dní po porodu vylučuje psí feromony, která u novorozených štěňátek navozují pocit bezpečí, takže jsou u mámy klidná a spokojená.

Bylo by proto vhodné, abyste byli několik prvních dnů s pejskem doma, než se dostatečně rozkouká a zvykne si. Nechte ho, ať se v klidu seznámí s novým prostředím, s výchovou ale začněte hned od začátku. Pokud si totiž štěně zvykne, že si na vás vymíní např. kňučením nebo štěkáním ústupky hned od začátku, můžete s tím později velmi bojovat. Pamatujte na pravidlo, že co nechcete, aby dělal v budoucnu, nedovolte mu ani na začátku.

Pro případy, že často odjíždíte na delší dobu pryč, je ideální zvykat psa od jeho štěněcích let i na vaše blízké nebo známé, kteří jsou ochotni vám ho pohlídat. Pes tak bude v menším stresu, než když ho umístíte do „psího hotelu“.

Aby se štěně cítilo v bezpečí i po odloučení od matky u nového majitele, můžete vyzkoušet speciální psí feromony. Díky nim se váš nový čtyřnohý kamarád vyhne stresu ze změny domova, bude klidnější, lépe zvládne období socializace a potažmo také výchovy.

Zdroj, foto: Adaptil


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil

Psa si můžete odvézt i později, nemělo by však být starší více než dva týdny. V tomto věku je již většinou ukončena tzv. fáze socializace a přivykání na novou smečku, jiné prostředí, rytmus života apod. bývá pak často velmi komplikované.

kdo to překládal ? dvoutýdenní štěně nutně potřebuje maminku !!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles