Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Když slábne tělo i duch

3. 04. 2020 | Vaše příběhy
Dobrý den, ráda bych se s vámi podělila o nedávný příběh s hororovým průběhem, ale šťastným koncem.

O  pomůcce pro starší občany, kterým slábne paměť, a sice kombinaci K + M +B /nejde o biblické tři krále!/ jste asi slyšeli. Čteme KLÍČE, MOBIL, BRÝLE. Pro mě, bohužel, málo písmen. Já mám osobní heslo BUZIK, nesouvisí ale s odsuzováním homosexuality. Ráda vysvětlím. Ke stařeckým radostem patří úbytek až úplná ztráta zubů, u některých jedinců i zhoršený sluch. Patřím mezi takto již poznamenané, moje heslo dešifrujeme  jako BRÝLE, UŠI /sluchadla/, ZUBY /protéza/, INFORMACE /mobil /, KLÍČE. Heslo slouží poměrně dobře, pokud k němu nepřibude ještě něco navíc - nesoustředěnost a zbrklé reakce pramenící z nízkého sebevědomí a strachu, abych někam nepřišla pozdě. To mě v dětství naučil můj otec, „ajznboňák“. Ačkoli jsme bydleli od nádraží necelé tři minuty, museli jsme se při cestování vlakem vypravit tak, abychom byli na nástupišti nejméně o půlhodinu dříve.

Tak si v klidu a s časovým náskokem sedím na frekventované zastávce MHD, luštím křížovky, mám totiž s sebou kromě kabelky ještě látkovou tašku s časopisy. Čeká mě další ze série injekcí u lékaře, tak abych využila času. Přijede autobus - kruháč,  jede ještě dřív o pár minut než ten můj. Tím líp!
Bleskově nasedám do autobusu s průkazkou v ruce. Když se uvelebím, autobus se rozjede a rychle z kopce sjíždí k další zastávce.

Sáhnu po kabelce, že si uložím průkazku, ale kabelka fyzicky neexistuje. Situace na infarkt...Nechala jsem ji na startovní zastávce, takže vysedám a doslova funím zpět do kopce. Běh se nekoná, mám v kolenním kloubu zatím jen první injekci. Míjím křižovatku, kde policisté hlídají školáky na rušném přechodu. Ptala jsem se hlídky, jestli nemají auto, ale neměli. Tak s hrůzou, že přijdu o všechny doklady, karty, klíč, mobil, ale i krabičku s injekcí, vlastně se stanu novodobým Robinsonem bez spojení se světem, vyvíjím skoroběh.
Když se zpocená jako dvířka od chléva /říkáme my, Valaši/  dopotácím k lavičce na zastávce, kromě jedné paní tam vidím i svou kabelku plnou vzácností.

Konec dobrý všechno spravil, navíc přijel další autobus, kterým jsem původně měla na kliniku dojet.  A pak nevěřte na zázraky!

Prababka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Každý věk má své pro a proti. Je zajímavé, že se vrací pravda, vyřčená třeba pred 20 letech. Mladý člověk neposlouchá, tak jak by měl. Ale to si musí každý sám, dojít k tomu.
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článekSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Úžasné heslo!! S dovolením si ho časem vypůjčím také. Zatím mám jen na citoslovce, ale je mi jasné, že se to také změní. A tak když jedu autem do práce, jen se kontroluji - svítíš? Máš zuby? máš oči (brýle)? Také už jsem se párkrát vracela. A to, že od sklerozy bolí nejvíc nohy, říkal i můj taťka Smajlík)).
Obrázek uživatelky
profil
v našem rodě trvá. Mívá to, občas, i své dobré stránky. Přijdete na nádraží a kupodivu, chytnete okamžitě vlakové spojení, byť by to bylo to předcházející-původně zpožděné. Článek ze života, v mém současném městě by se "happy end" rozhodně nekonal, tady bych se vracením na místo zapomnění asi zbytečně nevracel. Jinak, nejenže zapomínám a ztrácím, ale trvale hledám a nenalézám a to dokonce ve vlastním bytě.
Článek, jak je u autorky běžné, čtivý , potěší čtenáře, který je rád, že, holt, jsou i jiní, stejní jako on sám.
Obrázek uživatelky
profil
Krásne napísaný článok - a pravdivý.
Je super, že kabelka počkala na zástavke na svoju majiteľku a nikto ju nesprivatizoval.
Veľmi sa mi páči to heslo BUZIK - super Smajlík, rozosmialo ma to Smajlík.

Ale musím vás ubezpečiť že aj mladšie vekové kategórie používajú rôzne "pripomínadlá".
Naši mladí majú na dverách do bytu z vnútornej strany tabuľku, na nej napísané NEZABUDNI a pod tým nakreslené doklady, peňaženka, kľúče, mobil a pusu.
Vyrobil to syn.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles