Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kila navíc nejsou dobrý suvenýr

21. 06. 2016 | Fitness
Dovolená pro nás znamená odpočinek, relax a oslabení disciplinovanosti ve stravování, kterou se přes rok snažíme řídit. Na dovolené je přeci povolené vše, jde jen o krátký čas a tak rádi zapomínáme na zásady zdravého stravování. Z dovolené se tak můžeme vrátit nejen se suvenýry, ale i s vyšší hmotností. Díky neomezené konzumaci dobrého jídla i pití, nevhodné skladbě potravin a nedodržování zásad zdravého stravování hravě za týdenní dovolenou přibereme 2-3 kilogramy. Abyste byli po dovolené nejen krásně opálení, ale i krásně štíhlí, nabízímě Vám několik rad a doporučení, kterými byste se měli řídit.

Ke každému jídlu zařaďte i porci ovoce nebo zeleniny. Nastartujte se už snídaní bohatou na bílkoviny (libová šunka, drůbeží maso, vejce na tvrdo, atd), kterou doplňte čerstvou zeleninou. K obědu si jako přílohu dejte třeba dušenou nebo grilovanou zeleninu  a k večeři zase přidejte salát. Pokud budete mít během dne chuť na sladké, sáhněte raději po ovoci, které je samo o sobě sladké dost. Omezte v maximální možné míře sladkosti a tučná jídla.

Stravujte se pravidelně. I když programy All inclusive poskytují téměř neomezený přístup k jídlu, snažte se i o dovolené dodržet pět porcí denně. Nevynechávejte snídani, tu si dopřejte královskou. Nezanedbávejte ani svačinky, místo chlebíčků nebo sladkostí ale dejte přednost jogurtu, ovoci nebo salátu. Pokud jste si zvolili polopenzi, není nic snazšího než sbalit do kufru nějaké instantní pokrmy, které připravíte jen za použití horké vody. Spíše než čínskou polévku si raději přibalte chutné dietní bílkovinné pokrmy a proteinové tyčinky.

kila navícDodržujte pitný režim a neholdujte tvrdému alkoholu.
V letních parnech je nutné dodržovat pitný režim víc než kdy jindy. Mějte s sebou neustále láhev s minerální vodou, abyste se mohli kdykoliv osvěžit. Sladké limonády a džusy pijte jen výjimečně, ty obsahují spoustu zbytečných cukrů. Alkohol si na dovolené nemusíte úplně odpírat, dejte si však raději sklenku vína nebo piva, než abyste holdovali kalorickému tvrdému alkoholu.

Zúčastněte se sportovních aktivit. Ať už byste si měla s dětmi házet míčem, s manželem zkusit plážový volejbal, nebo se připojit k animačním programům a vyzkoušet hodiny tance nebo aqua aerobiku, nebraňte se jakékoliv formě pohybové aktivity.  

Pokud se Vám přeci jen povede na dovolené přibrat a chcete se získaných kilogramů navíc zbavit, měli byste dodržovat následující pravidla životního stylu.

Nepanikařte a nezačínejte drastické diety

Není třeba hned zpanikařit a naordinovat si hladovku či tvrdý dietní režim. Lépe je začít se znovu koncentrovat na pravidelné stravování, na výběr pestrého jídla a v neposlední řadě i na to, jak jíst pomalu, s rozvahou, tedy hlavně ne ve chvatu. Do svého jídelníčku zařaďte více zeleniny, ke každému jídlu si přidejte třeba zeleninovou oblohu, salát nebo dušenou zeleninu. Dodržujte dobře známé rady týkající se omezení smažených jídel a vyřazení fastfoodů z jídelníčku.

Hubnutí bez chleba
Snadněji se vám bude hubnout, pokud z repertoáru na nějaký čas úplně vyřadíte sacharidy. Hubnutí bez chleba, brambor, rýže nebo těstovin, je totiž vždy mnohem snazší. Díky vysokému přísunu bílkovin za současného snížení přísunu sacharidů, se organismus dostává do zvláštního energetického režimu, ve kterém se ochotněji odbourává tuková tkáň a současně není – jako zdroj bližší zásobní energie – využívána tkáň svalová.

Zařaďte do svého každodenního programu pohyb
Na dovolené u moře člověk často zcela bezděky zařadí do svých aktivit každodenní pohyb, který doma opomíjí. Přitom pohyb vás nejsnadněji odvede od myšlenek na jídlo či mlsání. Proč tedy po příjezdu z all inclusive nepokračovat dál v plavání, které bylo na denním pořádku nebo nezavzpomínat na vlahé noci protančené v salsa klubu během lekcí latinskoamerických tanců? Není třeba chodit sportovat každý den, ale zařazením už dvou hodinových sportů do běžného pracovního týdne přinese své ovoce. Budete se cítit  svěží a vaše tělo bude spalovat rychleji.

Zdroj: Fast diet


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !