Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kinematovlak s pestrým programem pro děti je připraven k odjezdu

11. 05. 2011 | Kultura
Od 11. května až do 2. června bude koleje brázdit netradiční vlak, který potěší zejména děti. V Kinematovlaku Českých drah totiž mohou zhlédnout zajímavé projekce pohádek a  dětských filmů. Pojízdné kino, které se na koleje v rámci Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně vydává již poosmé, postupně navštíví čtrnáct měst.

Po Olomouci a Prostějovu vyrazí Kinematovlak 2011 na sever do Krnova, odtud do Opavy, Ostravy, Frýdku – Místku, následují Hranice na Moravě a valašská města: Valašské Meziříčí, Vsetín a Horní Lideč. Odtud přejede Kinematovlak do Hulína, aby se přes Otrokovice dostal na cílovou rovinku: Zlín a Vizovice. V Kinematovlaku se i letos budou promítat léty prověřené pohádky, ale i nové, které děti neměly možnost doposud vidět. Dopolední promítání je přednostně určeno pro školy a školky, odpoledne čekají pořadatelé velký zájem rodičů s dětmi. Kinematovlak s pestrým programem pro děti je připraven k odjezduDobrá zpráva je, že všichni mají vstup zdarma.

Kinematovlak je sestaven z dětského hracího vozu Vláček Hráček, kde se zabaví ti nejmenší, a samozřejmě z kinovozu, jenž původně sloužil jako zavazadlový vůz. Naštěstí pro děti byl však upraven na pojízdný kinosál a vybaven digitální promítací technikou a kvalitním ozvučením. Sedadla jsou stupňovitě uspořádána jako v klasickém kině. Promítací sál je zatemněný, klimatizovaný a nabízí 40 míst k sezení.

Cestu zahájí pojízdné kino na olomouckém hlavním nádraží v 11 hodin dopoledne, slavnostní úvod bude jako v předchozích letech moderovat oblíbený herec Jan Čenský. Před samotným zahájením potkají děti na nástupišti olomouckého nádraží pohádkové postavičky a maskota ČD slona Elfíka. Na Den dětí, ve středu 1. června, dorazí vlak do Zlína, kde ho přivítají herci, filmaři i festivaloví hosté. „Kinematovlak je nejdůležitější událostí zlínského festivalu mimo oficiální festivalová města,“ uvádí k jedné z nejvýznamnějších doprovodných akcí ZFF Lenka Maňásková, koordinátorka speciálních projektů. „Prostřednictvím něj můžeme radost z filmů a pohádek přivézt prakticky kamkoliv, kam vedou koleje. I do toho nejzapadlejšího místa, kde nemají vlastní kinosál."

Zdroj: ČD.cz

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !