Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Klenoty naší krajiny - CHKO Beskydy

12. 02. 2015 | Televizní tipy
V krásné beskydské přírodě je možné objevit nádherné výhledy, magická zákoutí ale také velké šelmy. Mirek Vladyka v dokumentárním cyklu Klenoty naší krajiny - CHKO Beskydy postupně objevuje chráněné krajinné oblasti Česka.

Chráněná krajinná oblast Beskydy, která byla vyhlášena v březnu 1973, je největší CHKO v České republice. Důvodem vyhlášení CHKO Beskydy byly její výjimečné přírodní hodnoty, zejména pralesovité Klenoty naší krajiny - CHKO Beskydyporosty s výskytem vzácných karpatských živočichů a rostlin, pestrá luční společenstva, podzemní i povrchové pseudokrasové jevy a krajina poznamenaná valašskou kolonizací.

Z pohledu samotných ochránců přírody ze Správy CHKO Beskydy jsou tím nejzajímavějším v jejich krajině blízké lesy a pralesy Mionší, Razula, Salajka. Vyskytují se tady také velké šelmy, mezi které patří rys, vlk nebo medvěd. Výjimečné jsou také pralesní druhy hmyzu.

Klenoty naší krajiny - CHKO Beskydy můžete sledovat 12. 2. 2015 od 21,30 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles