Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Klesli jsme snad na úplné morální dno?

18. 02. 2018 | Vaše příběhy
Dobrý den, dnes se čím dál více zaobíráme tím, co se týká pouze a jen nás samých. Už se neohlížíme kolem sebe. Děti nám vyrůstají ve virtuální realitě a bez nás. Jsme otroky této doby, onou štvanou zvěří demokracie. Děláme od svítání do stmívání, abychom mohli něco dopřát těm našim ratolestem. Je to vůbec tak správně, že ve většině rodin vyrůstají děti samy, že na ně nemáme čas, který by si zasloužily, že se jim nedokážeme věnovat, když přijdeme domů, jsme tak urvaní z práce, že povětšinou ani nevnímáme, co po nás chtějí, že jsme tak unavení a tudíž nervozní, že po nich spíše startujeme. Nevím, možná to tak vnímám pouze já, ale přijde mi dřívější mentalita v tomto ohledu taková humánnější, kdy se žena starala o chod domácnosti a hlavně o to, aby z našich potomků vyrůstali plnohodnotní lidé.

Nechci tím říci, že ženy nemají vůbec chodit do práce nebo jim jakkoliv ubírat práva, ale přišlo mi, že díky tomu, že se mnou a s mými sourozenci byla moje máma doma, že nám dala daleko více jak dnes dnešním dětem sociální síť. To samé bych onu sociální síť omezil věkově, dnes je možné od dvanácti být na různých sociálních sítích a leckdy tam jsou i děti ranějšího věku. Potom se potýkáme s různými zneužitími atd.       

To samé v manželství, dnes už zbytečný papír, jak tvrdí mladí. Blbost je to, taková vnitřní jistota pro dítě a myslím, že i pro manžele. Promiňte mi, ale dnešní rychlost rozchodů a rozvodů, to je hnus. Vždyť se to střídá jako ponožky, dívky se naučily, že si pořídí dítě, otce vystřídají a stát se o ně postará a otce neustále nutí platit  - promiňte, pokud ten chlap odejde, chápu, ale pokud ona si najde jiného a odejde, tak proč má na to doplácet ten muž. A tak ta mladá maminka přijde zase do jiného stavu a se stejným koncem - a tak to pokračuje celý život. 

Myslím, že tudy cesta nevede a ta dotyčná ztrácí veškeré morální hodnoty a pomyslí některá vůbec na ten dopad? Na to dítě, které nakonec ztrácí pojem, kam vůbec patří. Co z takového tím vším narušeného dítěte asi vyroste?  Asociál bez jakýchkoliv morálních citů a sociální způsobilosti. Tak mi prosím poraďte, co s tím můžeme udělat. Napište mi svůj názor a váš pohled na věc. Mysleme vždy na dopad našich neuvážených činů a především na naše děti. Co jim do života dáme a jakým směrem je povedeme. 

Pracuji ve škole a potýkám se s neurvalostí, samorůstem a sprostotou už u těch nejmladších. Nemají úctu ke komukoliv a k čemukoliv. To jsme klesli snad na úplné morální dno. A kdo za to může? Rodiče nikoliv, kantor, ten má za úkol učit a ne vychovávat, od toho jsou rodiče, kteří musí spolupracovat s tím kantorem, a ne vše na něj nakonec svádět. Sáhněme si do svědomí a zamysleme se nad tím. Nad sebou samými. Děkuji, František


Francesko8 - čtenář
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Vidím to stejně jako autor článku. Je mi z toho smutno a hlavně mi je líto dětí. Bohužel,dnes jsou jiné priority. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Na sociálních sítích jsou děti i díky tomu, že to vidí u rodičů, jak pořád čučí do telefonu. Dnes nikdo nemá jistotu, lidé jsou pod tlakem, ve stresu a přenáší to na ostatní. Dříve (hodně dříve) chodil do práce jen chlap a ten zvládal uživit rodinu, žena se pak věnovala dětem. Pokud to dnes někdo zvládá a vyhovuje to oběma stranám, tak prosím, ale pokud chodí do práce oba, tak se prostě oba budou podílet na péči o domácnost a děti. A nemyslím si, že mladí považují svatbu za zbytečnost, většina tu svatbu plánuje (dnes se ale studuje), zato plno 30-50 žijí na hromádce. Jakékoliv zneužívání dávek by vydalo na x článků. Pokud matka žije způsobem jaký je popsán, je na otci, aby o dítě bojoval, ano je to těžké, ale proč by mělo zůstat u matky? Nebo je snad otec pohodlný a dítě nechce? Nevychovaných dětí je asi více, "přeci rodiče nebudou potlačovat osobnost", nedávno na výletě jsem koukala, že stále existují rodiče, co děti okřiknou, hlídají, dnes už pomalu vzácnost
Obrázek uživatelky
profil
Také z článku cítím uraženou mužskou ješitnost. To, že spousta dívek má děti za svobodna a živí je stát, přestože žijí s otcem dítěte, je fakt a je to hodně špatně. Ale proč by měl být otec zproštěn placení výživného? Výživné je určeno na výživu dítěte a chlap přece nepřestává být otcem v okamžiku rozchodu či rozvodu. Také si nemyslím, že děti byly lépe vychované matkou v domácnosti než pracující matkou.
Ano, dnešní doba je jiná, je náročná, uspěchaná, ale určitě to není zaměstnaností matek.
Obrázek uživatelky
profil
S názory autora se nemůžu úplně ztotožnit, přestože také pracuji ve školství. Problém není v době, ale v přístupu lidí. Kdo má zájem, čas na děti si najde i přes pracovní vypětí.

Chodila jsem na základku v 80. letech. Většina rodičů měla ve tři padla a přesto se dětem nevěnovali. Měla jsem štěstí, že mí rodiče byli jiní, přestože tatínek trávil v práci mnohem více času něž většina ostatních rodičů.

V článku mě zaráží pár vět, které se mohou jevit jako mužská ublíženost. Cituji:
"... otce vystřídají a stát se o ně postará a otce neustále nutí platit - promiňte, pokud ten chlap odejde, chápu, ale pokud ona si najde jiného a odejde, tak proč má na to doplácet ten muž."
MUŽ VĚTŠINOU NEPLATÍ ŽENĚ! MUŽ PLATÍ NA DĚTI! Děti jsou stejně jeho jako její a mají se oba finančně podílet na jejich výchově bez ohledu na to, kdo způsobil rozpad manželství.

Žena může být dobrá matka i případě, že chodí do práce a takzvaně dělá kariéru. A některé ženy v domácnosti jsou špatnými matkami.
Obrázek uživatelky
profil
Autor tohoto článečku konečně uhodil hřebíček na hlavičku,
S těmi jeho názory se plně ztotožňujj...mám strýčka učitele, ale raději šel do předčasného důchodu, než se věčně zlobit a ničit si nervy a zdraví-raději ted tráví více času se svými 2 vnučkami.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles