Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Klimatizace? Na léto i na zimu!

7. 03. 2017 | Domácnost

Kdo by neměl rád letní dny plné sluníčka a pohody. Když už však nejen teploty venku, ale také uvnitř našich domovů, leckdy atakují třicítku, pohoda i úsměv nás opouští. Vyvětrat vyhřátý interiér a snížit teplotu uvnitř, je mnohdy neřešitelný úkol, a boj, který většinou prohrajeme. Ovšem s klimatizací, budete v tomto souboji rozhodně na straně vítězné a nebudete se už muset spoléhat na rozmary počasí, a pokles teplot nechávat na přírodě.

 

Klimatizace mobilní i nástěnná odvede precizní práci

 

Převezměte vládu nad počasím, alespoň co se teplot týče, ve svém interiéru. Vybírat můžete ze dvou typů klimatizací:

- klimatizace mobilní, je, jak už sám název vypovídá, vždy připravena ochladit místnost kdykoli a kdekoli. Přes den si vylepšete klima v kuchyni při vaření, odpoledne v obývacím pokoji a večer se v klidu prospěte v příjemně temperované ložnici. Pravá klimatizace musí být vždy vybavena odvodní hadičkou, která odvede přehřátý vzduch z místnosti, ale u mobilní varianty ji snadno prostrčíte přivřeným oknem či dveřmi. Výhodou mobilní klimatizace je bezpracné zprovoznění – nemusíte se bát žádných stavebních úprav,

- klimatizace nástěnná je oblíbená pro svou vysokou účinnost a spolehlivý komfort. Je sice pravdou, že bez drobných stavebních úprav se její instalace neobejde, jde však jen o malou kosmetickou úpravu v podobě otvoru ve zdi pro umístění hadice odvádějící skrz zeď, a druhou venkovní částí klimatizace, horký vzduch ven z místnosti. Výhody této varianty jsou však nejen v nižší hlučnosti, ale také vyšší efektivitě.

 

Klimatizace pro všechna roční období

 

Ano, čtete správně. Vhodně zvolená klimatizace vám nejen zpříjemní léto, ale dokáže poskytnout i teplo v zimě. Nejmodernější klimatizace s funkcí vytápění totiž pracují na principu podobném, jako tepelné čerpadlo „vzduch – vzduch“. Dokáží tak vyhřát místnost, i když je venku teplota hluboko pod bodem mrazu. Možná vás tak nepřekvapí, že mnoho majitelů novostaveb tuto variantu vytápění volí i pro svůj dům. Odpadají rozvody topení, nákup kotle, či starost o komín. Klimatizace s funkcí tepelného čerpadla tak snižují celkové vstupní i provozní náklady a slouží vám po celý rok. Navíc není problém vybrat si klimatizaci v energetické třídě A+++. A jako opravdový bonus mnoho klimatizací s funkcí tepelného čerpadla dokonale nahradí také čističku vzduchu. Díky filtrační soustavě tak váš vzduch v místnosti zbaví alergenů, nepříjemných pachů i virů.

 

Klimatizace a na co nezapomenout

 

Nezapomeňte při výběru klimatizace zohlednit prostor a velikost místnosti a vybrat odpovídající výkon klimatizace – chladící i vzduchový. Prostudujte důkladně také hlučnost a energetickou třídu.

A rozhodně užívejte klimatizaci obezřetně. Její příjemně chladivý vánek láká k pořádnému ochlazení, vždy však mějte na paměti, že rozdíl mezi vnitřní a venkovní teplotou by neměl přesáhnout 6ºC. Jen tak se vyhnete angínám, rýmě, bolestem v krku, migrénám i ztuhlým svalům a šíji.


Autorka: Pavlína Šmahlíková
ChytráŽena.cz
článek již vyšel také na webu autorky


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !