Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Klobouky – klasika, která se vrací na scénu

2. 05. 2012 | Pro ženy
Kate Middleton, Lady Gaga, Johnny Depp – co mají tyto tři celebrity společného? Všechny jsou obdivovanými módními ikonami a zároveň je módní rubriky vyzdvihují pro jejich umění nosit klobouky. Možná i ty jsou totiž špetkou tajemství jejich téměř neomylného módního stylu.

Na to, co dokáže klobouk udělat s outfitem, i na to, proč mají klobouky v posledních letech takový úspěch, jsme se zeptali návrhářky Kateřiny Čadové. Klobouky jsou v českém prostředí mezi módními doplňky stále Popelkou i přesto, že ve světové módě prožívají velký návrat. „Možná je to důsledkem socialistické uniformity, kde se každý bál poutat na sebe pozornost. I dnes člověka v klobouku potkáte jen vzácně. Slavnostní klobouky nebo fascinátory, tedy ozdobné, spíše extravagantní kloboučky plnící čistě estetickou funkci, jsou u nás stále spíše raritou,“ říká na úvod Kateřina.

Klobouky – klasika, která se vrací na scénu„I Češi, a to především mladší generace, se ale postupně v módě emancipují a snaží se najít svůj osobitý styl. A na to jsou klobouky jako dělané,“ vysvětluje z vlastní zkušenosti Kateřina Čadová. Na začátku klobouk vyžaduje trochu odvahy. Přeci jen to je doplněk, který k nám připoutá pozornost. Ale pokud se s ním spřátelíte, bude opravdu vděčným módním doplňkem, na který nedáte dopustit.

„Pokud nejste na klobouky zvyklí, je ideální začít s barety nebo s menšími klobouky s kratší krempou, které sluší většině žen. Ideální jsou klobouky zvonkového tvaru nebo třeba původně pánské klobouky typu fedora, tedy s krempou směřující vpředu dolů, vzadu zvednutou,“ popisuje Kateřina Čadová, jak si vybrat svůj první klobouk.

Nesmíte však zapomínat na to, že klobouk je, stejně jako třeba kabelka, pořád oděvním doplňkem a jeho volba podléhá podobným pravidlům. „Například plstěný klobouk klasického tvaru je něco jako větší kožená kabelka. Bude se hodit k většině denních outfitů a má nejen estetickou, ale i praktickou funkci. K modelu na party nebo oslavu je ale velká kožená kabela nevhodná; k nim spíš zvolíme ladící saténové nebo štrasové psaníčko. Pro výběr klobouku uplatníme stejná kritéria. Saténové klobouky nebo fascinátory doplněné peřím budou určitě vhodnějším doplňkem,“ shrnuje základní klobouková pravidla Kateřina Čadová.

A když jsme u pravidel, je třeba zmínit i etiketu související s nošením klobouků, tedy především to, kdy je třeba klobouky odložit a kdy mohou na hlavě zůstat.
„Klobouky na každodenní nošení, které mají ochrannou funkci, ať už jsou proti slunci, větru nebo zimě, v místnosti zásadně odkládáme. Slavnostní klobouky s širokými krempami, které jsou nedílnou součástí společenského outfitu, etiketa doporučuje odkládat pouze při jídle. Důležitou roli, dle mého názoru, hraje příležitost a způsob podávání a konzumace jídla. U rautu by odkládání klobouků asi způsobilo paniku. Nosíme-li jako alternativu slavnostního klobouku klobouk koktejlový, není nutné jej odkládat ani u jídla,“ dodává Kateřina Čadová.

Klobouky existují v neomezeném počtu variant, ať tvarových, barevných nebo materiálových, a je na každém, aby si v nich našel svůj styl. Několik kabelek máme všichni, tak proč nepřidat do šatníků pár klobouků a nedopřát si trochu elegance?


Zdroj: Fler.cz

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Klobouky – klasika, která se vrací na scénu:

Klobouky – klasika, která se vrací na scénu
Klobouky – klasika, která se vrací na scénu
Klobouky – klasika, která se vrací na scénu
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
tak,tohle bych si na hlavu nedala ani náhodou.
Obrázek uživatelky
profil
možná kdyby se usmívaly, vypadaly by líp, tohle je ale hrůza, jak z hodně starých filmů, nevím, která žena by si tohle dala na hlavu - to se možná tak hodí na módní přehlídky, kde si ten model nikdo nekoupí .... ale třeba se někomu líbit může ....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles