Jednou z nejoblíbenějších kulinářských úprav je pečení. Můžeme péct šetrně pomalu při nízkých teplotách nebo zprudka zapékat či gratinovat. Každý pokrm vyžaduje něco jiného a určitě i letité zkušenosti přinášejí v tajích pečení své ovoce. Proto se k němu i na četné divácké žádosti Kluci v akci stále a rádi vracejí v monotématickém cyklu.
V pořadu Kluci v akci ze dne 11. 10. 2014 přinesou tip na atraktivní vepřovou roládu, která dříve než se zabalí a uloží do trouby, bude na celém plátu masa potřená pivním karamelem ovoněným bylinkami a kořením.
Králičí maso se zas bude péct v lůžku ze zeleniny a piva a doplní ho lahodný chlupatý knedlíček. Koláč s karamelizovanými jablky zavoní hřebíčkem, skořicí, mátou a rumem, což ocení všichni milovníci sladkostí.
Pořad Kluci v akci můžete sledovat 11. 10. 2014 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize