Březnové mezinárodní soutěžení gastronomického mládí se odehrávalo v Plzni. Vařili a pekli studenti škol z Plzeňského kraje a Regensburgu. Filip z pořadu Kluci v akci ze dne 18. 4. 2015 zasedl s dalšími odborníky v porotě, Ondřej sehrál roli moderátora. Zadáním pro soutěžící bylo vařit z regionálních potravin.
Studenti připravovali v pořadu Kluci v akci ze dne 18. 4. 2015 pokrmy z farmářského kuřete, pstruha a měkkého tvarohu. Vybrali jsme tři pokrmy, které studenti připravili před kamerou krok za krokem.
Žáci druhého ročníku Hotelové školy Plzeň vztyčili laťku hodně vysoko. Za jejich roládu z kuřete se žemlovou nádivkou a kuřecí prsíčka sous vide, glazovanou zeleninu a bramborové škubánky by se nestyděl ani profesionál.
Tvarohové knedlíčky ve strouhaném perníku a pražené strouhance s pošírovanou hruškou v červeném víně byly dalším chutným dílem studentů ze Střední školy Horažďovice, stejně jako moderní úprava pstruha v podobě závitků a tataráku od studentů Středního odborného učiliště Domažlice.
Pořad Kluci v akci můžete sledovat 18. 4. 2015 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize