Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kluci v akci 19.8.2017: Legendy české kuchyně – Tomáš Levý

19. 08. 2017 | Televizní tipy
Další díl oblíbeného cyklu s českými mistry kuchaři (2015). Režie pořadu Kluci v akci 19.8.2017: Legendy české kuchyně – Tomáš Levý M. Froyd.

Tomáš Levý, rodák z Krkonoš je velmi vynalézavý kuchař, který se nejvyšším profesním výzvám vždy postaví čelem. Stál u zrodu restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise, ověnčené michelinskou hvězdou, působil v restauracích Kampa Park, Hanavský pavilon, Red Pif. Je kuchařem, který bravurně zvládne českou klasiku i pokrmy moderní kuchyně. Mezi ně patří i jídla, která připraví pro diváky České televize.

Předkrm budou ceviche z tresky se zázvorovým creme fraîche, ředkvičkami a brioškou, hlavní chod mladé kuřátko s kaší z uzených brambor, dezert karamelizovaná rebarbora, jahody a mandlové oplatky.



Kluci v akci 19.8.2017: Legendy české kuchyně – Tomáš LevýRecept v tomto dílu Kluci v akci 19.8.2017 - Tomáš Levý


Rebarborové pyré a karamelizovaná rebarbora s jahodami, oplatkou a bazalkovou smetanou


Osvěžující dezert – tip pro celé léto.

4 porce

    rebarborové pyré:
    20 g třtinového cukru
    50 g rebarbory

    karamelizovaná rebarbora: Rebarborové pyré a karamelizovaná rebarbora s jahodami, oplatkou a bazalkovou smetanou
    20 g třtinového cukru
    20 g rebarbory
    3 cl bílého vína

    oplatky:
    30 g hladké mouky
    30 g moučkového cukru
    30 g bílku

    na podávání:
    40 g zakysané smetany s bazalkou
    4 jahody

Rebarborové pyré
– rebarboru nakrájíme, posypeme cukrem, zakryjeme alobalem a ve vyhřáté troubě na 180 °C pečeme 30 minut, poté rozmixujeme.
Karamelizovaná rebarbora – cukr rozpustíme na karamel, vložíme nakrájenou rebarboru, zamícháme, zastříkneme bílým vínem, krátce prohřejeme.
Oplatky
– z mouky, cukru a bílku připravíme hladké těsto, které pomocí stěrky rozetřeme do tenké vrstvy tvaru oplatek na silikonový plát. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 2−3 minuty dorůžova.

Servírujeme porci pyré, karamelizované rebarbory, bazalkové smetany, dozdobíme jahodami a oplatkou.



Pořad Kluci v akci 19.8.2017: Legendy české kuchyně – Tomáš Levý můžete sledovat 19. 8. 2017 od 18,25 hodin na ČT1!



Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !