Norsko – Tomsø I
Historicky první vaření Filipa a Ondřeje z pořadu Kluci v akci ze dne 2. 5. 2015 na lodi se odehrává v pátém norském dílu. Stará, původně rybářská loď z Lofot, se po rekonstrukci využívá jako výletní loď, na které můžete lovit ryby, obdivovat spletitý reliéf fjordů, ostrovů a hor, užívat si saunování s následným skokem do osvěžujícího moře a pak se nechat sladce ukolébat šplouchajícími vlnami.Štáb Kluků v akci zajímal především Thomas Rusek, který na lodi působí jako šéfkuchař a návštěvníkům chystá lahůdky přímo v lodní kuchyni. Ačkoliv je Thomas Francouz pocházející z Normandie, Norsko si zamiloval a s úspěchem zde kouzlí především ve stylu celosvětové kulinářské fúze s využitím všech darů Norského a Barentsova moře.
Dnešní menu pořadu Kluci v akci ze dne 2. 5. 2015 je inspirací pro zpracování lososů z místních farem. Těšit se můžete na polévku z lososa na thajský způsob, baccalao a sashimi.
Pořad Kluci v akci můžete sledovat 2. 5. 2015 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize