Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Kluci v akci 2.9.2017: České sladkovodní ryby

2. 09. 2017 | Televizní tipy
Vaříme z kapra, candáta a pstruha (2015). Režie pořadu Kluci v akci 2.9.2017: České sladkovodní ryby M. Froyda.


Vodní koryta řek, zurčící potoky, klidné hladiny rybníků či starostlivě opečovávané rybí sádky – to vše jsou místa, která skýtají zdroj sladkovodních ryb vhodných pro mnoho kulinářských úprav.

Po dlouhé době zařazují Filip s Ondřejem monotematické menu se sladkovodními rybami. Inspirovat vás budou kapřími karbanátky s variací z okurky a křenovou majonézou, pošírovaným závitkem z candáta v silné řeřichové omáčce s vařeným bramborem a petrželí a filátky ze pstruha v oříškové krustě s jemným hráškovým pyré, máslovou omáčkou s estragonem a pstruhovým kaviárem. Vězte, že jeden pokrm je vábnější či chutnější než druhý.


Kluci v akci 26.8.2017: Vaříme na Slovensku II – Trenčianský kraj

Recept v tomto dílu Kluci v akci 2.9.2017



Kapří karbanátek s okurkovým tatarákem, salátem a křenovou majonézou


4 porce

    800 g filetu z kapara
    šťáva a kůra z jednoho citronu
    2 žloutky
    100 g strouhanky
    muškátový oříšek,  mletý bílý pepř,  sůl
    150 g másla

Mleté kapří maso promícháme se žloutkem, rozpuštěným máslem, citronovou kůrou a šťávou, strouhankou, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Tvarujeme malé karbanátky, upravíme na pečící papír na plech a pečeme na 190°C do zlatova. Podáváme s okurkovým tatarákem, okurkovým salátem, křenovou majonézou a sypeme slunečnicovými semínky (přílohy viz níže).

    okurkový tatarák

    1/2 salátové okurky
    2 lžíce hrubozrnné hořčice
    100 g crème fraîche
    hrst kopru

Dužinu z okurky nakrájíme na kostičky a vymícháme s créme fraîche, koprem a hrubozrnnou hořčicí.




Kluci v akci 2.9.2017: České sladkovodní ryby můžete sledovat

2. 9. 2017 od 18,25 hodin na ČT1!




Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !