Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kluci v akci 26.8.2017: Vaříme na Slovensku II – Trenčianský kraj

26. 08. 2017 | Televizní tipy
Tradiční a moderní gastronomie Trenčianského kraje (2013). Režie pořadu Kluci v akci 26.8.2017: Vaříme na Slovensku II – Trenčianský kraj M. Froyda.

V severozápadní části Slovenské republiky v oblasti Karpat se rozléhá Trenčianský kraj, který se stal cílem našeho gastronomického výletu. Kluci v akci jej prozkoumají nejen z kulinářské stránky, ale jak je naším zvykem, poohlédneme se i po kulturních, historických a turistických zajímavostech. Trenčianský kraj je totiž kraj hradů a zámků, sportovního i kulturního vyžití pro celou rodinu.

Moderní slovenskou gastronomii využívající tradiční regionální ingredience představí známý a úspěšný šéfkuchař Marián Filo. Kulisou pro vaření nám budou zámecké romantické prostory v Čereňanech. Navštívíme malebné město Bojnice, které patří mezi místa s nejstarším paleolitickým osídlením na Slovensku. Bojnický zámek je považovaný za nejkrásnější zámek ve střední Evropě.

Kluci v akci 26.8.2017: Vaříme na Slovensku II – Trenčianský kraj

V myjavském regionu, svérázné kopaničářské oblasti, nás přivítají na stylovém gazdovském dvoře v Turej Lúke. Tady zavoní ofrflané púčky. Košariská, rodiště M. R. Štefánika, budou další gastronomickou zastávkou v malebném kraji s panenskou přírodou.

Kulinářský nadšenec, gazda Ivan Kotzik nás pohostí na své kopaničářské usedlosti tradiční specialitou - cestenicemi. Milí diváci, máte se na co těšit – jak před obrazovkou, tak na vašich cestách Slovenskem.





Recept v tomto dílu Kluci v akci 26.8.2017

Vykrmená husí játra

Z rozlehlého zámku Bojnice jsme se přesunuli do Čereňan na malý zámeček – kaštiel, kde nás čekaly velké zážitky. Uznávaný slovenský mistr kuchař Mariána Filo prošel svět, aby ve své rodné zemi mohl rozvíjet a do nebes povznášet gastronomii. M. Filo důsledně dbá na výběr lokálních surovin a pohled na jeho činění v kuchyni je samotným koncertem. Symfonickou báseň pak dostáváte na talíři.husí jítra

    husí játra
    husí sádlo
    mořská sůl
    balsamikový krém
    červený pepř
    bylinky
    jablko
    domácí chléb

Husí sádlo rozehřejeme na 150 °C a vložíme do něj celá husí játra. Pozvolna je při této teplotě táhneme 20 minut. Játra vyjmeme, nakrájíme, osolíme, zakápneme balsamikovým krémem, poprášíme drceným pepřem, ozdobíme bylinkami a tenkým plátkem jablka a podáváme s čerstvým domácím chlebem.




Pořad Kluci v akci 26.8.2017: Vaříme na Slovensku II – Trenčianský kraj můžete sledovat 26. 8. 2017 od 18,25 hodin na ČT1!



Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Kluci v akci 26.8.2017: Vaříme na Slovensku II – Trenčianský kraj:

Kluci v akci 26.8.2017: Vaříme na Slovensku II – Trenčianský kraj
Kluci v akci 26.8.2017: Vaříme na Slovensku II – Trenčianský kraj
Kluci v akci 26.8.2017: Vaříme na Slovensku II – Trenčianský kraj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle