Skvostné tmavě modré někdy až do fialova zbarvené plody švestek lze v kuchyni využít na mnoho způsobů, ať už na sladko či na slano.
Patří sem náplně do buchet, koláčů, nákypů, švestková povidla, švestkové omáčky, švestkové chutney – to vše přináší výrazné švestkové chutě, s nimiž se snoubí skvěle například mák, z koření hřebíček, skořice, zázvor.
Jak budou se švestkami experimentovat Kluci v akci? V pořadu Kluci v akci ze dne 27. 9. 2014 upečou krůtí roládu s ořechovou nádivkou a gratinovanými švestkami s gorgonzolou, palačinkový dort s povidly a meduňkovým tvarohem a tradiční švestkové cihly.
Pořad Kluci v akci můžete sledovat 27. 9. 2014 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize