Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kluci v akci - letní speciál 25.8. 2014

25. 08. 2014 | Televizní tipy
Gastronomie a víno v oblasti Dolního Rakouska Weinviertel v pořadu Kluci v akci - letní speciál ze dne 25.8. 2014!

Návštěvou Dolního Rakouska završíme letní putování po evropských zemích v pořadu Kluci v akci - letní speciál, jejich přírodních a kulturních zajímavostech a gastronomických specialitách. Schrattenberg je malá rakouská vesnička nedaleko moravských Valtic. Tato víska je obklopená vinicemi, které dostaly do vínku ideální složení půdy, geografické a povětrnostní Kluci v akci - letní speciál 25.8. 2014podmínky, jaké najdeme ve francouzské Champagne. Proto se zde za pečlivé péče pěstitelů rodí vinná réva, z níž se vyrábí výtečná šumivá vína.

Zázemí pro gastronomický výlet v pořadu Kluci v akci - letní speciál ze dne 25.8. 2014 doplněný o degustaci vín nám vytvořil vinař Christian Madl s rodinou. Podle jejich rodinného receptáře si připravíme tradiční dolnorakouský míchaný salát, meruňkové knedlíky z bramborového těsta a hovězí roštěnou na cibuli.

Ani v tomto díle nechybí vyjížďka za poznáním. Nedaleko Vídně v Petronellu se nachází unikátní archeologické muzeum v přírodě Carnuntum. Zde můžete i vy navštívit bývalé antické město, vojenský tábor, později i civilní město a sídlo císařů a nahlédnout do života první poloviny 4. stolení našeho letopočtu. Obnovené budovy a římské koupele jsou raritou, neboť jsou zrekonstruovány z originálních materiálů podle původních projektů. Právě Římané přivezli do těchto míst i tradici pěstování vinné révy a další gastronomické zvyklosti.

Kluci v akci - letní speciál můžete sledovat 25.8. 2014 od 20,55 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !