Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Kniha je kamarád – celostátní soutěž čtenářů

15. 01. 2011 | Kultura

Základní škola Vsetín, Sychrov 97 ve spolupráci se spisovatelkou Šárkou Junkovou vyhlašují tradiční celostátní soutěž pro mladé čtenáře s názvem KNIHA JE KAMARÁD... TUTO SI PŘEČTI. Soutěžit mohou všichni čtenáři bez rozdílu věku, a to hned ve dvou kategoriích:

V kategorii: „KNIHA JE KAMARÁD... TUTO SI PŘEČTI! mohou jakýmkoliv způsobem doporučit knihu svým kamarádům (textem, obsahem, anotací, lákavou ukázkou zpracovanou vlastními slovy, ilustrací, popřípadě kombinací ilustrace a textu).

Jedinou podmínkou je, že musí být zřejmé, jakou knihu soutěžící doporučuje (název), kdo je jejím autorem, vhodné je doplnit i další informace, například vydavatele, ilustrátora knihy atd.  Rozměr práce by měl být minimálně A4.

V kategorii: “SLOGANY O KNIHÁCH A ČTENÍ“ je možné zpracovat krátký text(ík), který vystihuje kladný vztah ke knihám a čtení, např. „Kniha je kamarád, čtu si ji rád“, „Kdo si čte – nezlobí“ …
Zapojit se může každý, koho nápad zaujal. Organizátoři očekávají zejména příspěvky žáků mateřských (ilustrace), základních a středních škol, ale je možné soutěžní práce zasílat i individuálně.

HLAVNÍM SMYSLEM JE VZÁJEMNĚ SE UPOZORNIT NA ZAJÍMAVÉ KNIHY A POHRÁT SI S MYŠLENKOU NA RADOSTNÉ ČTENÍ.

Práce je třeba dodat do ZŠ Vsetín, Sychrov (adresa: Sychrov 97, 755 01 Vsetín) do 15. 3. 2011 nebo e-mailem na adresu: JunkovaSar(zavináč)seznam.cz.

Každá práce má být označena jménem autora, adresou, e-mailem a věkem autora, popř. školou a třídou.

Ceny do soutěže – knihy, dodají autorky literatury pro děti a mládež, a to nejen ze své vlastní tvorby, takže budou vhodné pro každou věkovou kategorii.

Všem čtenářům přejeme hodně příjemných zážitků při čtení a věříme, že knihy už jsou, a nebo brzy budou, skutečně jejich kamarády.
 
 
Za organizátory
Šárka Junková a Mgr. Jaroslava Ševčíková

Osobně zaručujeme, že všechny zapojené školy i autoři budou o výsledcích informováni a minimálně každý 20. příspěvek v první kategorii bude odměněn...

Soutěžní práce budou hodnotit dvě poroty - dětská (dle toho, jak je doporučení skutečně zaujalo a mají chuť si knihu přečíst) a odborná - složená z autorek literatury pro děti a mládež.

 

Mangovka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hlavne u deti vy vytlača internet, alebo skor PC
Obrázek uživatelky
profil
je to skutočný kamošSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
záslužnéSmajlíkDěti dnes čtou knihy velice málo a to je snad povzbudíSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles