Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kniha o kávě

14. 02. 2011 | Knižní tipy

Název knihy: Kniha o kávě
Autor: Petra Veselá
Nakladatelství: Smart press
Rok vydání: 2010
Rozměry: 170 x 240 mm
Počet stran: 248 str.
Cena: 399 Kč


Káva je báječný nápoj. Povzbudí, zahřeje a vytváří pouto mezi lidmi na schůzkách a u přátelských posezení. Nabízí se bezpočet možností, jak ji připravit, ale také jak si s ní hrát a jak si ji co nejlépe vychutnat. Můžete ji i degustovat podobně jako víno.


Petra Veselá kávě rozumí. Několikrát vyhrála mistrovství republiky v přípravě kávy a reprezentovala na mistrovství světa, má vlastní kavárnu a pořádá školení o kávě.


knihaSeznámí vás s historií kávy, dozvíte se, jak se dostala do celého světa, jak se pěstuje, zpracovává a praží. Existují totiž různé druhy a odrůdy kávy a každá z nich má svou specifickou chuť, to, jak káva chutná, ovlivňuje také pražení, mletí, uchovávání.


Další část knihy se věnuje vlastní přípravě kávy. Jak kávu správně namlít? Jak má vypadat správné espresso nebo cappuccino? Co znamenají názvy na kávovém lístku? A jak si skvělou kávu připravit i doma? Co je to french press, chemex nebo vakuum pot? V této knize najdete kromě odpovědí na tyto otázky také skvělé recepty na kávové nápoje i rady pro nákup, uchovávání a přípravu kávy nebo tipy na dobré kavárny.


Káva – báječný nápoj, který pomáhá začít den, naladit skupinku lidí na stejnou notu nebo dobít energii, když jste unavení. Není divu, že si získává větší a větší oblibu. Stále více lidí se o kávu zajímá, snaží se sehnat kvalitní kávu a investuje nemalé prostředky do přístrojů pro domácí přípravu kávy. Na českém knižním trhu přitom stále chyběla kniha, která by přehledně shrnula vše, co o kávě potřebujete vědět. Nakladatelství Smart Press proto takovou knihu připravilo, její autorkou je odbornice na slovo vzatá – Petra Veselá.


Petra Veselá se již několik let věnuje nejen své kavárně v Jílovém u Prahy a vzdělávání v oblasti kávy, ale i propagaci kvalitní kávy a správných způsobů její přípravy. Proto přijala nabídku na napsání knihy a pustila se do ní skutečně poctivě – při přípravě kapitoly o plantážích sháněla informace u pěstitelů a dovozců kávy, kvůli textu o pražení kávy se vydala do italské pražírny kávy Vescovi, všechny recepty na kávové nápoje „otestovala“ na návštěvnících své kavárny nebo na soutěžích ve vaření kávy. Díky tomu vznikla obsáhlá publikace, která obsahuje spoustu zajímavých informací pro běžné spotřebitele i pro odborníky.

Kniha o kávě









Na co se můžete v nové knize těšit? Dozvíte se, jak se káva pěstuje, sklízí a zpracovává, jak se praží a mele a jaký vliv mají tyto fáze na výslednou chuť.
Káva je skvělý nápoj a je čím dál tím populárnější. Věnuju se jí už dlouho, šest let mám vlastní kavárnu a pořád se učím. Chtěla jsem všechno to, co jsem se naučila, předat dál, proto jsme napsala tuhle knihu,“ řekla Petra Veselá, autorka knihy.

Kniha byla novinářům představena na setkání s autorkou, které se konalo ve čtvrtek 25. listopadu v pražské kavárně Globe. Petra Veselá nejen představila svou knihu, ale připravila krátkou exkurzi světem kávy s ukázkou její přípravy.


Hostem setkání byl Roman Paulus, šéfkuchař pražského hotelu Radisson SAS Alcron. Zdůraznil, že káva se může snoubit s jídlem stejně jako víno nebo koktejly, přiznal ale, že on sám na klidné vypití kávy moc času nemá. „Káva má s dobrým jídlem hodně společného, také je to jeden ze způsobů, jak si užít třeba setkání s přáteli,“ dodal.


Naše nakladatelství stálo u začátku trendu, který Hanka Michopulu napsala Zpátky domů – tedy trend návratu k domácímu vaření. V tuhle chvíli vnímáme trend zájmu o kvalitní kávu a její přípravu. A jsme hrdí, že se opět stáváme součástí tohoto trendu,“ dodává k tomu Martina Boledovičová, nakladatelka.


V knize najdete:


● Druhy kávy, její pěstování, sklizeň a zpracování
● Historie kávy
● Pražení a degustace
● Mletí a mlýnek
● Domácí příprava kávy
● Profesionální kávovary, espresso a cappuccino, latte art
● Kávová kultura a barista
● Cukr, kofein, instantní káva, voda
● Názvy káv v nápojových lístcích
● Recepty na přípravu kávy a kávových nápojů
● Rady na závěr

Vyzkoušejte také recept na Alkoholické a nealkoholické Bombardino


O autorce:


Petra Veselá se kávě profesionálně věnuje od roku 2004, kdy absolvovala první kávové školení a otevřela si kavárnu a galerii U Zlatého korálku v Jílovém u Prahy. V následujících letech se 2x stala mistryní České republiky ve vaření kávy a reprezentovala ČR i na mistrovství světa.


Prošla řadou odborných školení, je certifikovanou Espresso italiano specialistkou a členkou mezinárodního svazu degustátorů kávy IANC, věnuje se latte artu. Od počátku roku 2008 má vlastní tréninková centra pro kávové specialisty v Brně a při své kavárně v Jílovém u Prahy.


Spolu s týmem Coffee specialist z Brna pořádali řadu odborných školení a také pravidelný naučně zábavný pořad Coffeeright, byla koordinátorkou české sekce instituce Speciality Coffee Assotiation of Europe (SCAE).


Tuto knihu Kniha o kávě koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Smart press.

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
určitě je dobbrá-kafe si vařím podle sebe
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík cetla jsem ji pred 14 dny a je hezky napsana Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík cetla jsem ji pred 14 dny a je hezky napsana Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles