Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Knižní novinka - Jak se dobře pohádat s partnerem

25. 07. 2007 | Knižní tipy

Je možné žít bez hádek? Určitě ne! Ale proč jsou hádky nevyhnutelné? Která jsou jejich nejčastější témata? Jak vznikají, jaký mají průběh a důsledky? Je možné se hádat, aniž by došlo k roztržce nebo i k rozchodu?


Autoři knihy Jak se dobře pohádat s partnerem, manželé a psychoterapeuti, odpovídají na "ožehavé" otázky a čtenáře uklidňují: "Naší rolí psychoterapeutů paradoxně je podnítit partnery, aby se hádali, když je to nutné, ale zároveň je naučit ‚dělat to dobře'! Hádat se je v určitém smyslu stejné jako milovat - obojí se člověk musí učit. Neznamená to používat násilí, ale umět vyjádřit emoce, hněv bez přílišného verbálního násilí a umět naslouchat vyjádření toho druhého, vyjednávat a dospívat ke zklidnění a stabilizování vztahu". Výklad v knize Jak se dobře pohádat s partnerem je založen na reálných situacích, nechybějí ukázky dialogů i humorné příklady, v nichž se často můžeme dobře poznat. Kniha Jak se dobře pohádat s partnerem je určena partnerům, kteří chtějí řešit vztahové a komunikační problémy každodenního života.


Jak se dobře pohádat s partnerem

Ukázky z knihy:

Zaměňování hněvu a násilí

Valná většina z nás má zkušenosti s hněvem svým nebo hněvem ostatních převážně v souvislosti s verbálním násilím: nadávkami, ponižováním, výčitkami.
Pokud jsme měli cholerického rodiče – je relativně vzácné mít oba rodiče choleriky – a tento náš rodič svůj hněv nezvládal, jeho slovní projevy obsahovaly výčitky, i když třeba neříkal doslova: „Ty nejsi takový, jakého bych tě chtěl mít, to kvůli tobě se zlobím,“ těžko pak budeme mít hněv v lásce!
A není málo těch, kteří mají hněv svých blízkých ve vzpomínkách spojený s fyzickým násilím – se strkáním, s výhružnými gesty, s ranami pěstí, kopanci, „výprasky“ různými předměty. Pro ty je dost těžké s hněvem se smířit a potřebují k tomu hodně odvahy.


Nebo čtěte také:Nejčastější důvody hádek mezi partnery


Knihu Jak se dobře pohádat s partnerem vydalo v roce 2007
nakladatelství Portál .



Zdroj: www.portal.cz

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
a jako dárek zdarma je přibalen kuchyňský nůž.
Obrázek uživatelky
profil
co se všechno dá napsat??
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles