Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Komáři? Připravte se na ně a trápit vás už nebudou!

12. 09. 2016 | Domácnost

Připravte se na komáry

„Bzzzzzz, budu ti věrný celou noc“. Takové a další zábavné vtípky kolují mezi lidmi pro lepší náladu a zahnání nepříjemného pocitu svědění, které nám nezvaný noční návštěvník zanechá v podobě štípanců jako svou vizitku. Udělejte jeho řádění přítrž a prožijte opět klidnou a nerušenou noc a ranní vstávání bez svědivých pupenců.

Tradiční plácačka v moderní podobě

Tradiční plácačku na mouchy zná z dětství snad každý. Byla vcelku účelná, ovšem to, co po jejím účinném řádění zůstalo na zdi, nebylo zrovna vábné a na konci léta donutilo muže vymalovat. Nyní můžete otravné noční bzučení komára lačnícího po vaší krvi jednoduše utnout mávnutím ruky, v které budete držet elektrickou plácačku. Skvěle ji využijete uvnitř, stejně jako venku a zvládnete zkrotit i otravné mouchy.

Trocha romantiky v podobě moskytiéry

Moskytiéra vám navodí atmosféru přímořské dovolené a navíc vás skvěle ochrání před tímto nočním rušitelem. Pokud je navíc napuštěná odpuzovačem, třeba i přírodní bylinou odpuzující komáry, její účinnost se ještě zvyšuje. Navíc moskytiéra dodá vaší ložnici nádech romantiky a zpříjemní nejeden vášnivý večer.

komárPovolejte na pomoc přírodu aneb osvědčené babské rady

Do mělké misky s vodou ponořte cca 10 hřebíčků a podle potřeby vodu dolévejte. Vůně, která vám příjemně provoní byt, komárům zrovna nevoní a tak váš domov nechají bez povšimnutí.

Stejně jako klíšťata, ani komáři nemají rádi vůni vitamínu B. Takže, pánové, máte skvělou výmluvu proč zajít na pivo, dámy, vy můžete udělat svou oblíbenou kvasnicovou pomazánku či polévku, nebo zkrátka stačí použít vitamínové tablety z lékárny.

Do truhlíku na parapet oken vysázejte pelyněk či afrikány. Bazalka s mátou a také levandule jsou skvělými pomocníky i okrasou. Nejen, že si zútulníte své obydlí, ale také odpudíte komáry, kteří se vám vyhnou obloukem.

Když nic nezabírá, nebraňte se technice

Ultrazvukový odpuzovač komárů pracuje na baterie, takže jej snadno přemístíte dle potřeby z místnosti do místnosti, a můžete jej vzít s sebou na procházku stejně jako na výlet či dovolenou. Neobsahuje žádnou chemii, je tedy vhodný pro děti i alergiky a vydávané ultrazvukové vlny jsou zcela bezhlučné. Komáry však tyto vlny odpuzují a váš spánek se tak opět změní v klidný odpočinek, který už nevyruší nepříjemný bzukot ani svědivé pupínky a štípance.

A jak válčíte s nechtěnými nocležníky vy?


Autorka: Pavlína Šmahlíková
ChytráŽena.cz
článek již vyšel také na webu autorky


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Dělám taky alpu s hřebíčkem a opravdu to funguje
Obrázek uživatelky
profil
dělám postřik-alpa,hřebíček
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles