Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Komplexní screening dokonale prověří stav organismu

15. 12. 2007 | Nemoci
Nejmodernější diagnostickou metodu současnosti představuje multioborové vyšetření zvané komplexní screening, díky němuž mohou lékaři dokonale rozpoznat okamžitý stav organismu a odhalit případné počínající nemoci.

Základem komplexního screeningu je soubor laboratorních vyšetření krve a moči, vyšetření kardiovaskulárního aparátu a podrobné prověření funkce všech vnitřních orgánů. Nezbytnou součástí celého souboru vyšetření jsou také speciální odborné prohlídky z oborů stomatologie, dermatologie, gynekologie a dalších, které v souhrnu s laboratorními nálezy podávají ucelený obraz zdravotního stavu vyšetřovaného organismu.

screening Komplexní screening je zčásti koncipován individuálně, a to podle vstupního pohovoru, který každý klient podstoupí. Všechna uvedená vyšetření se absolvují během jediného dne, čímž se výrazně zvyšuje výpověď jednotlivých výsledků. Bonusem pro klienta je skutečnost, že nikde nečeká, nemusí se složitě objednávat a přesouvat z místa na místo.

„Zájem lidí o komplexní screening v Česku v poslední době stoupá. Především manažeři na významných postech chtějí být zdravotně v pořádku, a proto si nechávají pravidelně prověřovat svůj zdravotní stav,“ screening vysvětluje docent Lubomír Novák z kliniky GHC Praha a dodává, že prvním vyšetřením by lidé měli projít již ve věku kolem třiceti pěti let, kdy jejich organismus začíná stárnout. Mimořádný význam má komplexní screening hlavně pro lidi s extrémním pracovním vytížením.

Unikátní vyšetření poskytuje lékařům komplexní obraz člověka, který jim jedno či dvě vyšetření nedokáží nabídnout. Díky tomu dokáží včas odhalit vznikající nádory či jiné nemoci a zabránit tak rozvinutí nemoci do nevratného, patologického stavu. „Komplexní screening nám například umožňuje velmi přesně vyhodnotit stav cév a stanovit míru rizika infarktu myokardu nebo cévní mozkové příhody,“ dodává docent Novák.

screening Komplexní screening však vidí i do budoucnosti. Vyšetření na úrovni buněčného metabolismu totiž umožňuje vyhodnotit schopnost organismu bránit se nebezpečným volným radikálům, a tak vytvořit prognózu dalšího zdravotního vývoje. Člověk se tak dozví, jak se bude jeho organismus s největší pravděpodobností dále rozvíjet a zda bude stárnout relativně rychle či pomaleji.

Komplexní screening vyvinula před lety americká kosmická agentura NASA pro přípravu astronautů na vesmírné lety. V Česku ho zatím provádí pouze Výzkumné a diagnostické centrum kliniky GHC Praha.

Petra Dítětová
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Zurko, co já vím tak ten přístroj dostávají pacienti na základě rozhodnutí lékaře, že je skutečně nezbytné, aby byli pod soustavným dohledem. Takže jako podmínku bych viděla potíže se srdcem a samozřejmě být majitelem defibrilátoru nebo kardiostimulátoru, protože jinak bys neměla co vysílat. Jinak provoz stojí ročně asi 35 000, to jde na náklady Biotroniku. Ale někde jsem zaslechla, že si snad platí jako za odvysílání SMS, ale to je neověřená zpráva. Někde jsem o tom četla na foru.
Obrázek uživatelky
profil
kolik to stojí? Na těch www sem žádný údaje o ceně nenašla. Ani jaký podmínky musí pacient splňovat aby ten přístroj dostal..
Obrázek uživatelky
profil
nebudu se tady o tom rozepisovat, zbytek populace to určitě nezajímá. Kdybys měla nějaký konkrétní dotaz, klidně mi napiš.
Obrázek uživatelky
profil
Nejeptiško (to je teda pěkná přezdívka). Co to má? Kde se o tom dá něco dozvědět?
Obrázek uživatelky
profil
To je určitě něco jinýho. Manžel má ke svýmu kardiostimulátoru domácí monitoring. To je s tou vysílačkou. Ale tenhle článek je o testování přímo v tý firmě. A s kardiakama to nemá nic společnýho. I když si říkám, že kdyby se manžel pořád tak nevztekal a jednou ročně chodil na takovouhle kontrolu, nemusel to dopracovat tam kde je. Teď aspoň přestal kouřit, bylo to drama, ale už je mu líp.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles