Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Komunikační manuál pro muže

7. 07. 2011 | Vztahy

To přece každý ví, že jsou ti chlapi úplně jiní, než my ženské.  Jaká by to bez těch rozdílů byla na světě nuda. Nebýt jich, neprožívaly bychom nervózní třepotání křídel v hrudi, nebylo by těch kouzelných okamžiků při oťukávání, ani později, když už se jeden ke druhému přiblíží až moc.

Jenže čím déle k sobě žena a muž patří, čím déle tvoří pár, tím otravnější a markantnější ty rozdíly jsou. To, co nám (i jim) na začátku přišlo roztomilé, je po pár letech už jen otravné. Co na začátku vytvářelo příjemné napětí, je po letech ignorováno.

Ach. Tak to prostě chodí, ale pozor, pánové. My ženy jsme zákeřně vynalézavé. Naše myšlení si na vás i po letech dokáže vymyslet něco nového a ještě otravnějšího.  Už jste někdy slyšeli větu začínající takhle:

Chtělo by to …

Bylo by potřeba …

Mělo by se …

Ne? Tak to s tou svojí ještě nejste dost dlouho. 

Ano? A rozčiluje vás to? Nebo taková prohlášení neregistrujete, dokud je žena nepřeformuluje? A stává se vám, že vám po takovém ignorovaném prohlášení žena řekne: „Vždyť jsem ti říkala, abys to udělal?“ Všimla jsem si zajímavé okolnosti. Mnoho žen, které tenhle způsob mluvy používají, o tom vůbec neví.  Takže jsou ve výsledku vskutku přesvědčené, že vám to jasně řekly.

Proč žena do éteru nadhodí: „Chtělo by to vynést koš,“ místo, aby jednoduše požádala: „Vynesl bys koš, prosím?“ Tak tuhle skutečnost vám mohu alespoň trochu objasnit. Možná to na vás prostě jen zkouší. Ví, že je třeba něco udělat, nechce se jí do toho a doufá, že byste třeba mohl vy … Nebo ví, že se často vztekáte, když vás o něco požádá a tak na to jde oklikou. Takhle vysloveno se to přeci nedá považovat za nucení k činnosti, že ne? Sama už má špatný pocit, že vás zase s něčím otravuje a vyhýbá se tak nepříjemným následkům, jakým je například vaše vzteklé vrčení.  

Podstatné ale je, že to žena nedělá promyšleně a vypočítavě, jak by se mohlo zdát, ale zcela automaticky a nevědomky. Je to jako instinkt. Přesto bychom se nad sebou mohly občas zamyslet a nerozčilovat naše drahé polovičky vychytralými, leč nesrozumitelnými způsoby mluvy.

Kamarád na toto téma prohodil zajímavou připomínku. Prý by ho zajímalo, zda je takový způsob ženského podmiňovacího způsobu, jak to nazval, možný i v jiných jazycích. Co myslíte?

Zdroj foto: Baťa
Autor:KatyRZ


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Taky mě tyhle věty dokážou vytočit :D
Obrázek uživatelky
profil
Tak u nás je to naopak. Na svého přítele podmiňovacím způsobem nemluvím, vím, že by to bylo jen mrhání časem - je to přece chlap (aspoň to mi vždycky máma připomínala). Jenže on to začal praktikovat na mě.. "Dnes by to chtělo nějakou buchtu. Ta moje košile by potřebovala vyprat. Asi by se mělo dojít na nákup..." A ačkoliv jsem kliďas, někdy mě tím dokáže pěkně vytočit. Ale co, hlavně, že se máme rádi Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Beránek