Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Končí život s nástupem inkontinence?

9. 11. 2020 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Pořádně vás to vyděsilo. Dělali jste nějakou běžnou činnost, už ani pořádně nevíte co, a najednou jste cítili, jak proud moči opouští vaše tělo. Tak tohle nenechá chladného asi nikoho. Co to bylo? Bylo to to, co si myslím? Proč já? Tak tyhle otázky a spoustu dalších se vám hrnou na jazyk, ale vlastně je nemáte komu říct. Nebo si neumíte vůbec představit, že byste se s nechtěným únikem moči někomu svěřili. Je to tak potupné!

Jedno velké tabu


Bohužel – inkontinence je celkem rozšířená věc. Jen se o ní příliš nehovoří. Zvláště o té své nikoho moc mluvit neuslyšíte. Počůrávají se přece malé děti. Jenže ono to tak není. Během života se může inkontinence objevit kdykoliv. Inkontinence vzniká z různých příčin a ženy k ní mají větší dispozice než muži. Je to dáno stavbou močového ústrojí a hormonálními změnami během života ženy. Inkontinence se objevuje například v těhotenství a po porodu, při zvedání těžkých břemen, při kýchnutí, kašli nebo smíchu během cvičení. Způsobit ji mohou oslabené svaly pánevního dna, stárnutí, operační zákrok nebo se může objevit jako průběžný jev některé z dalších nemocí, například cukrovky.

Končí život s nástupem inkontinence?Postupujte klidně, ale rozhodně


Až se trochu oklepete z prvotního šoku, pusťte se do řešení. Čím dříve to totiž uděláte, tím je větší šance na úplné vyléčení. Vyberte si lékaře, kterému svůj zdravotní problém svěříte. Může to být klidně váš praktický lékař, urolog nebo u žen gynekolog. Lékař na základě vyšetření inkontinence zjistí příčinu a zahájí s vámi léčbu. Během toho budete používat inkontinenční pomůcky, díky kterým se budete cítit bezpečně. Při lehkém úniku moči postačí inkontinenční vložky. Ty jsou vyrobené tak, aby zachytily rychle tekoucí moč a nepříjemný pach moči. Strach, že vás únik moči přepadne někde na veřejnosti, můžete klidně hodit za hlavu.

Život není medovej


S inkontinencí život rozhodně nekončí. I s únikem moči můžete být nadále aktivní. Můžete se stále věnovat svým koníčkům, své práci, scházet s přáteli a sportovat. Jen je dobré s inkontinencí umět zacházet. Vědět, jak na ní. Přiznat si, že ji máte a řešit ji. Nezbývá než popřát vám k tomu pevné zdraví a spoustu sil.
inkontinenční vložky Dailee














Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Končí život s nástupem inkontinence?:

Končí život s nástupem inkontinence?
Končí život s nástupem inkontinence?
Končí život s nástupem inkontinence?
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles