Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Konference Seberealizace žen aneb Naplňte si své sny!

17. 11. 2007 | Úspěšní lidé
V ostravském Hotelu Imperial Ostrava City Center se uskutečnila konference pro ženy, o ženách a se ženami.

Ženy působící na různých úrovních v soukromých firmách, podnikající i zaměstnankyně různých institucí státní a veřejné správy diskutovaly o mentoringu jako specifickém nástroji profesního a osobnostního rozvoje, ale i o podnikání žen a podmínkách, které ženám k takovému uplatnění dává stát. Jedna z panelových diskusí se zaměřila také na možnosti sladit práci a profesní zájmy s osobním životem a rodinou – nejen péčí o děti, ale také o stárnoucí rodiče.

Ženský element Mona Nechvátalová k výhodám mentoringu žen říká: “Mentoring je osvědčeným a vhodným nástrojem pro předávání znalostí a zkušeností v mnoha oblastech. Na základě našich poznatků se velmi dobře osvědčuje i v podnikání, kdy podnikatelky mohou pomáhat velmi účinně těm ženám, které do podnikání teprve vstupují.“ A doplňuje ji Renata Ptáčníková: „Není to ani poradenství, ani koučování.. Je to především ukázka jak si poradil někdo zkušenější v podobné situaci, či jak by situaci řešil. Řešení je již na straně mentorovaného, který se rozhodne sám.“

Velkým přínosem pro konferenci bylo její zahájení náměstkyní hejtmana Moravskoslezského kraje, Jaroslavou Wenigerovou, která vyzdvihla roli žen v podnikání a jejich pozitivní vliv na kulturu podnikání a jednání mezi lidmi. Zmínila také nedostatek žen v rozhodovacích pozicích a mezi politickou reprezentací a podtrhla důležitost vzájemné podpory mezi partnery jak v oblasti profesní, tak v zapojení obou do péče o rodinu a domácnost.

Na konferenci dále vystoupily zástupkyně Okresní hospodářské komory ve Zlíně, které hovořily o zajímavém projektu On Board, Dagmar Válková z Institutu Rozvoje Podnikání hovořila o bohatých zkušenostech z celé škály manažerských kurzů, Klára Hanelová z Atheny – Společnosti pro vzdělávání a rozvoj žen se odborně vyjadřovala k možnostem, které se dnes nabízejí v oblasti slaďování práce a rodiny a různých alternativních pracovních úvazků.

Ženský element K výhodám a nevýhodám podnikání žen se s odkazem na řadu stereotypů, které je třeba překonat a zároveň zůstat ženou nekopírující tzv. mužský styl jednání, vyjádřila Olga Girstlová ze společnosti GiTy, a.s., Jana Brabcová z plzeňské Grafie s.r.o. a Marie Kaufmannová ze společnosti Evasco, s.r.o.

Konference všem zúčastněným položila celou řadu otázek:
Chcete se pracovně realizovat? Chcete efektivně řídit svou firmu? Zajímá vás, jak využít mentoringu? Chcete loajální zaměstnance a zaměstnankyně? Zajímá vás, jak slaďovat osobní život s tím pracovním?

Dle zpětné vazby účastnic a účastníků lze jednoznačně říci, že odpovědi získali, měli příležitost konfrontovat své názory a zkušenosti a vyjádřit se k mnoha palčivým problémům, mezi něž mj. patří nedostatek zařízení péče o děti, který významně ztěžuje ženám návrat do zaměstnání a jejich seberealizaci i mimo rodinu.

Konference se uskutečnila v rámci projektu Ženský element, který sdružuje nejdůležitější mentorské projekty a přibližuje tento nástroj ženám. Jde v něm o spojení teorie, praxe, rad a odhodlanosti, výměnu zkušeností a vytváření sítí kontaktů. Ačkoliv je projekt napsán pro ženy, může být aplikován i na muže v podobné situaci. Projekt Ženský element je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Zdroj: www.zenskyelement.cz

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !