Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kontaktní čočky a léto – na co si dát pozor!

29. 07. 2015 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Dnešní měkké kontaktní čočky jsou dostatečně šetrné k očím a většina jich je určena k nošení denně během celého roku. Podmínkou je absolvovat výběr čoček u odborníka – očního lékaře nebo optometristy. Přestože máte vhodný typ, buďte během léta a prázdninových aktivit opatrní. Vyvarujte se zbytečným nepříjemnostem spojených s očima.
 
“Obecně je nutné v teplých dnech dodržovat ještě důsledněji zásady hygieny, používat kvalitní a dostatečně účinné roztoky na dezinfekci kontaktních čoček a popřípadě dát přednost jednodenní variantě kontaktních čoček,“ vysvětluje Bc. Petr Vykypěl, optometrista společnosti Alcon Pharmaceuticals.

Pozor na chlorovanou vodu z kohoutku

Buďte obezřetní. V některých zemích, např. ve Španělsku, nemusí být tekoucí voda v koupelně pitná, protože je z hygienických důvodů chlorovaná.
„Než si nasadíte či sejmete kontaktní čočky, doporučuji používat při umytí rukou balenou vodu nebo alespoň antibakteriální vlhčené ubrousky,“ radí specialista.

kontaktní čočkyMořská voda dráždí a vysušuje

Pokud se chodíte koupat s kontaktními čočkami, měli byste si oči chránit před vniknutím vody. „Slaná mořská voda může oči podráždit - ty pak pálí. Zároveň vysušuje povrch očí a čočku. V kombinaci se sluncem a UV zářením pak může dojít snadno k zánětu. Proto při vodních sportech doporučuji plavecké nebo potápěčské brýle,“ pokračuje odborník.

Nepodceňujte odraz paprsků od hladiny

Nezbytnou ochrannou pomůckou jsou v létě dostatečně tmavé sluneční brýle s UV filtrem a pokrývka hlavy, která stíní obličej. Nezapomeňte, že se paprsky od vodní hladiny odráží, a dopadá tak na povrch těla mnohem více záření než na souši.

Mikroorganismy ve sladké vodě

„Oči s čočkami je také třeba zvláště chránit u koupališť, řek a rybníků. V této vodě se velmi často vyskytují mikroorganismy, které mohou vyvolat infekce očí. Na dovolenou k jezeru nebo k řece doporučuji pouze jednodenní čočky, které se po použití vyhodí,“ dodává Bc. Petr Vykypěl, optometrista společnosti Alcon Pharmaceuticals.

„Čočky“ i multifokální nebo pro lidi s astigmatismem

Jednodenní kontaktní čočky jsou pouze na jedno použití a je jich na našem trhu dostatečný výběr. K dispozici jsou i pro lidi trpící astigmatismem a pro ty, kteří potřebují brýle na čtení – multifokální čočky. Jednodenní čočky nasadíte vždy čisté ze sterilního pouzdra a na konci dne je vyhodíte. Minimalizujete tak riziko infekcí nebo podráždění očí z nevyčištěných usazenin na povrchu čoček.

TIPY: 


DAILIES® AquaComfort Plus®

DAILIES® AquaComfort PlusKontaktní čočky DAILIES® AquaComfort Plus® jsou vyrobeny inovativní technologií (zvlhčení aktivovaného mrkáním), která dokáže stabilizovat slzný film, čímž vaším očím zajišťuje celodenní komfort. Stabilizovaný slzný film může pomoci snížit oční projevy nepohodlí, což má pozitivní dopad na pocity spojené s užíváním kontaktním čoček.

U uživatelů kontaktních čoček DAILIES® AquaComfort Plus® bylo vědecky prokázáno snížení výskytu příznaků (pálení, svědění, zarudnutí, slzení) spojených se sezónní oční alergií – alergickým zánětem spojivek.

Vyberte si DAILIES® AquaComfort Plus® dle vašich potřeb


DAILIES®AquaComfort Plus®

Chtěli byste znovu zažít pocit bezchybného zraku, aniž byste v očích pociťovali přítomnost kontaktních čoček? S kontaktními čočkami DAILIES® AquaComfort Plus® se vám to nejspíše podaří. Byly totiž navrženy pro osvěžující pohodlí s každým mrknutím oka, díky čemuž dochází k uvolnění zvlhčujících látek.

DAILIES® AquaComfort Plus® Multifocal

Tyto multifokální kontaktní čočky umožňují ostré a jasné vidění na všechny vzdálenosti a osvěžující pocit po celý den. Díky třem zvlhčujícím látkám, které se uvolňují během každého mrknutí, se budou vaše oči cítit jako v bavlnce.

DAILIES® AquaComfort Plus® Toric

Tento typ je určen uživatelům s astigmatismem, kteří žijí aktivní život a chtějí pohodlné a spolehlivé kontaktní čočky. Jsou navrženy pro vynikající stabilitu a ostré a jasné vidění. Díky inovativní technologii, která je aktivována mrkáním, zajišťují osvěžující pohodlí po celý den.


Čistící ubrousky na oční hygienu Systane® LID WIPES

Systane® LID WIPESStaráte se o své oči i tím, že je poctivě každý večer odličujete a zároveň čistíte? Zajímavým tipem jsou čisticí ubrousky na oči Systane® LID WIPES, které poskytují jemné ošetření očí, jež by mělo být součástí každodenní hygieny doporučované očními specialisty. Současně odstraňují nečistoty a oční make-up, jenž může oči dráždit. Tyto vysoce kvalitní vlhčené čisticí ubrousky na oči jsou hypoalergenní, nedráždivé a zklidňující. Balení je velmi praktické – každý ubrousek Systane® LID WIPES je zabalen zvlášť.

Orientační cena: 270,-Kč
Zakoupíte v lékárnách a vybraných očních optikách.



Na suché oko - Systane® HYDRATION - dvě zvlhčující látky místo jedné

 oční kapky Systane HYDRATIONHorkou novinkou na našem trhu jsou zvlhčující oční kapky Systane® HYDRATION. Díky svému unikátnímu složení - kombinaci kyseliny hyaluronové a HP Guaru - přináší delší ochranu a lepší hydrataci, než produkty obsahující pouze kyselinu hyaluronovou. Tato sloučenina se přirozeně vyskytuje ve sklivci, synoviální tekutině (kloubním mazu) a kůži. Kyselina hyaluronová má podobné vlastnosti jako slzy – zvyšuje hydrataci a zadržuje vlhkost. Systane® HYDRATION působí jako "bandáž" umožňující obnovu poškozených buněk na očním povrchu.

Orientační cena:  273,-Kč
Zakoupíte v lékárnách.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Kontaktní čočky a léto – na co si dát pozor!:

Kontaktní čočky a léto – na co si dát pozor!
Kontaktní čočky a léto – na co si dát pozor!
Kontaktní čočky a léto – na co si dát pozor!
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Díky za tento článek. Konečně jsem našla kapky SYSTANESmajlík, které vyřešily můj problém pálení očí a to nejen v létě. Díky, díky, díky! Mohu je všem jen vřele doporučit!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
kontaktní čočky jsem chtěla,ale nemůžu,mám na dálku i na blízku každé oko jnné dioptrie,a k tomu mám zelený zákal
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles