Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kontaktní čočky a líčení? Jednoduché rady pro všechny nositelky

12. 09. 2013 | Krása
Kontaktní čočky si většinou pořizujeme, abychom se zbavili brýlí. Mnohdy totiž máme pocit, že nám nesluší, nevyhovují při sportu nebo se v nich prostě jen necítíme. U žen je pak dalším důvodem, proč se přiklání k čočkám, i líčení. Nalíčit se totiž tak, aby i pod brýlemi byly oči zvýrazněné, je často problém.

Čočky jsou proto z tohoto hlediska snazší. Nalíčené oči nejsou skryté pod brýlovými skly a líčení je tak daleko více zřetelné. Pryč jsou doby, kdy byla zažita představa, že se nositelky čoček ze zdravotního hlediska nesmí líčit. Víte, jaký je správný postup líčení při nošení čoček? Seznamte se s jednoduchým a rychlým postupem a uvidíte, že zdraví a krásu lze skloubit!

Kontaktní čočky a líčení? Jednoduché rady pro všechny nositelkyOči jsou naším nejcitlivějším orgánem a zároveň také smyslem, který nám poskytuje nejvíce informací. Až 90% informací a znalostí získáme díky zraku, na ostatní smysly tak společně připadá zhruba 10% vjemů. Ne nadarmo je proto nutné si oči chránit, pečovat o ně a poskytovat jim náležitý komfort.

A nebyly by to ženy ani svět módy, kdyby neobjevily, že i oči se dají „zdobit“. Dnes už si těžko žena vyšla na ulici bez použití make-upu, řasenky, očních linek nebo stínů. Co ale když je dáma zároveň i nositelkou kontaktních čoček? Jaký je správný postup aplikace čoček a líčení, a jak zabránit, aby se částečky dekorativní kosmetiky nedostaly do očí?

Zásady líčení pro nositelky kontaktních čoček


● Líčení provádějte vždy až po aplikaci čoček. Čočku nejprve vyjměte z roztoku, ideální jsou bio-inspirované roztoky, které jsou k očím šetrné a respektují jejich přirozené vlastnosti. Čočky díky nim zůstanou vlhké až 20 hodin a tudíž v oku neřežou ani nepálí a nenutí k mnutí, a tím pádem se předejde riziku zanesení částeček kosmetiky do očí.

● Používejte šetrnější kosmetické prostředky určené pro uživatele kontaktních čoček či pro osoby s citlivějšíma očima. Většina kosmetických prostředků od řasenek až po oční linky se nyní dají sehnat i ve variantě „sensitive“ neboli pro citlivé oči. Vhodné jsou tak pro nositelky čoček i pro ženy, které trpí na častější oční záněty nebo alergie.

Nenanášejte kosmetické prostředky na vnitřní okraj víček, protože by mohly znečistit povrch čoček. V případě, že jste milovnice očních linek, nanášejte ji na vnější okraj víčka, nikdy ji nemalujte přímo „do oka“. Hrozí nejen znečištění povrchu čočky, ale i poranění o hrot tužky.

Nepoužívejte kosmetické prostředky a řasenky k prodloužení řas obsahující drobná vlákna. Ty totiž mohou snadno z řasy odpadnout a dostat se do oka, kde mohou jednak znečistit čočku, ale způsobit i podráždění oka a jeho zarudnutí.

● Během aplikace kosmetických prostředků ve spreji zavřete oči, aby se částice prostředků neusadily na čočkách. To platí především pro parfémy a laky na vlasy. Nepříjemné pak není jen usazení spreje na čočkách, ale i pálení očí, ke kterému by při zasažení očí okamžitě došlo.

Odličování provádějte vždy až po odstranění čoček z očí. Pouze tak zabráníte, aby se zbytky kosmetických prostředků dostaly na čočky. Kontaktní čočky pak opět uložte do pouzdra s bio-inspirovaným roztokem, který je přes noc i vydesinfikuje. Oči následně odlíčíte pomocí odličovacích ubrousků nebo polštářků, na které nanesete odličovací vodu nebo krém. Odličujte vždy jemnými pohyby bez silnějšího tření očí.

Pokrok v kosmetickém i oftalmologickém průmyslu celkově přispěl k většímu komfortu nositelek čoček. Bio-inspirované výrobky jsou jen dalším krokem k rovnováze s přírodou a mohou tak pomoci lidem udržovat nebo dokonce rozšiřovat jejich vlastní tělesné funkce. Ostrý zrak, dokonale nalíčené oči a nulové zdravotní potíže, tak vypadá současnost ve spojení čoček a líčení.

Autorka, foto: Lenka Netušilová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !